A will, shall, may harmadik alakja mi?
Szia!
Egyéni véleményem szerint a will harmadik formája a want.
például: I am willing to be patient to him. - Olyasmit jelent, hogy nem ígérhetem hogy türelmes is tudok lenni ehhez a személyhez, de azt megígérem, hogy megpróbálok türelmes lenni hozzá. És szerintem ezért a want lehet a will harmadik alakja.
Erre rátenne egy lapáttal, hogy mély magánhangzós (wAnt) és t-vel végződik, ami a ,,-d" (vagy akár -ed) zöngétlen párja.
És még rátenne egy lapáttal az a tény, hogy van olyan nyelv - például a magyar - amelyben ki tudunk fejezni jövőidőt egy olyan közös szóval, ami kifejez viselkedést. Például: Esőre áll. - Az áll szó olyasmit jelent itt, hogy ,,arra hajlik a dolog", hogy hamarosan elkezd esni. Tehát ezen dolognak van saját akarata ami arra áll, hogy esni fog. Esetleg lehet azt is mondani, hogy a magyarban érezhetően nem kell mindig a fog szót használni jövőidő kifejezéséhez. Egyesek szerint azért, mert a szövegkörnyezetből derül ki. Szerintem pedig az előbb említett dolog miatt. Azaz egy nem létező alany eldönti hogyan fog történni valami. Természetesen ez csak a nyelvben létezik, nem szellemekről beszélek. Csak azért mondom, hogy esetleg, mert más jövőidejű kifejezéseknél ez nem egyértelmű. Pl: Leülök. - Ebben a mondatban nyilván én döntöttem el, hogy le fogok ülni. Tehát nem a mondatbeli alanyról beszéltem az előbb.
Azon kutatás, amely azt mondja, hogy a will szó alternatív formája a want, és nem pedig a szótári harmadik alakja, szintén egyéni véleményekből származik azért, mert a nyelv előbb volt, mint az a szerkezet, amit csak később fedeztek fel rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!