A will, shall, may harmadik alakja mi?
Van a segédigéknek harmadik alakjuk (nem a do-ra és a have-re gondolok, ami főige is, mert főigeként a will - willed)? Nem kekeckedésből kérdem, hanem mert eddig nem hallottam róla, és engem is érdekel.
A wold-ot és wolde-ot megtaláltam:
[link] (de ha rákattintok a would-ra, ott már nincs wolde:(
A couthról ennyit találtam:
It was originally the past participle of can, which in Old and Middle English meant "know" when used as an independent verb (not the auxiliary can : could)
Én ezt úgy értelmezem, hogy nem a segédigéé volt a harmadik alak.
Ti honnan tudtok ilyeneket? Merre keresgéljek?
Tekintve hogy nincs olyan helyzet, amikor ezen igéknek a harmadik alakja kellene, nem értem, miért alap, hogy legyen harmadik alakjuk.
Eredeti értelmükben lehetett harmadik alakjuk, ami willnél would, shallnél nem találtam, maynél mought.
Amit én nézek szótárat, abban a shall és a may ragozott alakjainál nincs past participle.
De ami a mought-ot mutatja, az azt mondja, hogy az csak múlt idő.
ha csak nem évszázadokkal ezelőtti angolra kell valamit fordítanod, nem értem a kérdést :)
amúgy could have done, would have done...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!