Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek mi a különség a...

Szerintetek mi a különség a szerb és a szerb nemzetiségi szak közöt?

Figyelt kérdés
2016. jún. 15. 21:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Most megnéztem a képzési tervet. Ahol én tanultam, ott egyáltalán semmi eltérést nem láttam.

De a tanszékek honlapján találsz e-mailt, telefont, jobb, ha ott is megérdeklődöd.

2016. jún. 15. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Tippem az lenne, a "szerb" az csak a szűken vett nyelvoktatás, a "szerb nemzetiségi" meg a nyelv mellett más ismereteket is ad (nemzetiségi történelem, kisebbségeket érintő törvények, intézményrendszer ismerete, stb).

De lehet, hogy csak arról van szó, hogy két nyelvi képzés van, egy gyengébb meg egy erősebb, és ezt két külön néven kellett akkreditáltatni.

Ha nincs közzé téve részletes képzési terv (elvileg kell hogy legyen), akkor tényleg a tanszéken kell megérdeklődni.

2016. jún. 15. 23:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Igaz. ETR-ben én csak a szerb nemzetiségi minor részletes tantervét láttam, és az teljesen egybevágott a sima képzéssel.

Ha van is különbség, akkor az eltérő tárgyakat nem a szláv tanszéken oktatják, nálunk biztosan nem.

A két különböző erősségű nyelvi csoport: csak simán felosztják kezdőre és haladóra, külön tanárhoz kerülnek, de ugyanazon képzés keretein belül.

2016. jún. 16. 08:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Szoval nem sok kulonbseg van.:) hat egy jo hir :) köszönöm szépen a valaszokat :) remelem osszejon a szlavisztika! :D
2016. jún. 16. 10:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Hogy nálunk így van, az nem azt jelenti, hogy mindenhol - bár nem tudom indul-e egyáltalán máshol.

Reménykedni lehet, de ne nagy karrierre számíts önmagában csak ezzel. Mi szerintem semmi használhatót nem tanultunk ott. Semmi olyat, amit magamtól, itthon nem tudtam volna.

2016. jún. 16. 11:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Na, meglett?
2016. aug. 2. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!