Megtudok tanulni nagyjából 1 hónap alatt franciául?
EGY HÓNAP alatt???
Természetesen.
Aztán mire visszajössz Párizsból, már olyan jól fog menni a francia nyelv, hogy nekiállhatsz a Nyomorultak fordításának.
Viccelsz, ugye?
Mondjuk pár alapmondatot meg tudsz tanulni: Merre van a buszmegálló? Éhes vagyok! Köszönöm, de nem kérem. Van belőle piros is? Hétvégén jó idő lesz! meg hasonlókat. De egy hónap nulla nyelvtudásról nagyon kevés idő, hogy bármiről is komolyabban el tudj társalogni bárkivel franciául.
Másrészt meg ennyi még ahhoz is kevés, hogy megértsd hogy mit mondanak neked franciául. Tehát hiába tudsz néhány, fentebbi mondathoz hasonló mondatot, ha valamit mondanak rá, nem fogod megérteni. Csak példaként, amit most eddig írtam, az kb. így nézne ki tőmondatokban:
Nyelvtudás kevés. Nem érted amit mondanak. tudsz néhány mondatot. Amiket korábban írtam. Válaszolnak és nem érted.
Ugye azért te sem így beszélsz senkivel, szép kerek mondatokban fejezed ki magad, amit egy nagyon minimális szókinccsel és szinte nulla nyelvtani ismerettel rendelkező idegen nem fog érteni, bármennyire is hangsúlyozol és artikulálsz.
Szóval néhány esetben érteni fogod, amit mondanak, sok esetben azt hiszed hogy érted, mert 1-2-3 szó ismerős lesz, de a legtöbb esetben csak bambán bámulsz majd vagy idült mosollyal az arcodon bólogatsz, de igazából fingod sem lesz róla hogy mit magyaráznak neked.
Ahogy a második válaszoló írja, néhány alapmondatot bemagolhatsz, a baj csak az, hogy a válaszokból egy kukkot sem fogsz érteni.
A franciák, különösen a párizsiak hadaró, minden második szó végét elharapó akcentusából nehéz lesz bármit is kihámoznod párhetes tanulás után.
Ha azt mondják: je ne sais pas (nem tudom), azt úgy fogod hallani, hogy "sepa", Magyarországon ezt "Zsö nö sze pá"-nak tanulod.
A je ne crois pas - Zsö nö kroá pá ( nem hiszem) skoápá-nak hangzik.
És még nem is ezek a legnehezebbek, csak példának hoztam fel őket.
Elhiszem, hogy átlagon felüli nyelvérzékkel rendelkezel, de egy hóhap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!