Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy mondanátok ezt szepen...

Hogy mondanátok ezt szepen angolul?

Figyelt kérdés
Azt kívántuk bárcsak örökké tartana

2016. jún. 5. 05:28
1 2
 11/12 chtt ***** válasza:

"Nyelvtanilag helyes, de soha az életben nem fogod hallani."

No hard feelings... hiszen nem odakint élek, igazából csak azt tudhatom, amit tanítottak, azt nem, amit a valós életben használnak. Ezzel együtt a kettesre, hármasra és hatosra van gugli találat (idézőjelek közé beírva), a többire egy szál sem... márpedig ha használatos lenne, úgy vélem, legalább néhánynak akadnia kellene... és persze tévedhetek is, a pakliban mindig benne van.

2016. jún. 6. 18:14
 12/12 anonim ***** válasza:
90%

Akkor mindketten tanultunk valamit! :)

Azért voltam olyan biztos, hogy jól írtam, mert 9 hónapig kint éltem Amerikában, de hát tévedni emberi dolog. Így visszagondolva ha még egyszer ránézek, talán észrevettem volna...

Az a baj a kettessel meg hármassal, hogy azokat tényleg csak azok mondanák, akik idegen nyelvként tanulták az angolt. A tied rendben van, azt használnák, szerintem az enyémet is, igaz lehet nem olyan gyakran.

Ezeken kívül meg még talán úgy fejeznék ki magukat anyanyelvi angolok, hogy bár csak ne érne véget (may it never end), és társai.

2016. jún. 6. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!