Nemreg kezdtem el a franciat? Tobbi lent
Pontosan.
Magyarul is 12 órakor van dél, és 24 órakor éjfél.
Ugyanez áll a többi "Nem"-re, ezeket hibásan írtad.
Huit heures - reggel nyolc óra, vingt heures - este húsz óra, de ugyanúgy, ahogy a magyarban, a franciában is lehet este nyolcat mondani.
De a Te számaidban a "hivatalos" időt kérték, ezért a vingt heures-t nem lehet nyolc órának írni.
Szívesen!
Tudod, azért segítek "idegeneknek", amiért egy járni tanuló kisgyereknek is segítenék felállni, ha elesne.
Senki nem születik úgy, hogy járni tud, mint ahogy egy magyar sem az anyatejjel szívja magába a francia nyelvtudást.
Nekem szerencsém volt, műfordító lettem, és ha van időm, be-be nézek erre az oldalra, hogy abból a tudásból, amit én szerencsés helyzetben tudtam megszerezni, valamennyit átadjak azoknak, akiknek szükségük van rá.
"Hülye kérdés" pedig nincs, az egyik ezt nem érti, a másik azt, van, akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben.
És néha kapok olyan visszajelzéseket, hogy "hála neked, ötöst kaptam" vagy "köszönöm, hogy segítettél, sikerült a vizsgám".
Ilyenkor úgy érzem, érdemes volt azt a keveset megtenni, amit ezen az oldalon lehetséges. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!