Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelven erdemes tanulni...

Milyen nyelven erdemes tanulni a mai vilagban?

Figyelt kérdés
Az angolon kivul persze

2016. máj. 11. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Most gondolom ide valami nagyon eredeti tippet vársz, de a válasz: angol. Tanulj meg C" szinten angolul.

Utána német vagy francia. Nem hiszem, hogy ennél jobb tippje lesz valakinek.

2016. máj. 11. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Az angol (és a német, de az angol inkább) már alapkövetelmény lesz pár éven belül, hozzá fog tartozni az alapműveltséghez. Már ma is nagyon nehéz elhelyezkedni egy angol nyelvet beszélőként, annyira sokan tudnak már JÓL angolul.

Az orosz viszont a gazdasági életben igen keresett lett, akinek most vagy egy felsőfokú orosz nyelvvizsgája az majdnem bármilyen cégnél el tud helyezkedni szerintem...

2016. máj. 12. 08:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezekkel tisztaban vagyok de azert irtam oda hogy kiveve angolul mert Angliaban elek az angolommal nincs baj
2016. máj. 12. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
43%

A következőket ajánlom:

spanyol, orosz, arab, kínai, de a német vagy a francia sem rossz választás.

2016. máj. 12. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, mivel foglalkozol. Ha gépész- vagy vegyészmérnök vagy, megéri megtanulni németül, ha viszont az olajiparban dolgozol, akkor arabul vagy norvégül. Ha turisztikában utazol, jól jöhet, ha tudsz spanyolul, olaszul, görögül vagy törökül. Ellenben gépészmérnökként a világ legfeleslegesebb dolgainak egyike lenne törökül tanulni.

De ha mondjuk külkereskedő vagy, megérheti megtanulni fársziul, mert az iráni embargó megszüntetésével ott óriási lehetőségek lesznek még egy ideig.

Minden háttérinformáció nélkül mindenesetre én a kínai mellett teszem le a voksomat.:)

2016. máj. 12. 20:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat

A japanban gondolkodtam arrol mi a valamanyetek ?

2016. máj. 13. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!