Mi a különbség a "study" és a "learn" között?
study: tanulmány.
learn: tanulni.
Igen, de a kérdező arra volt kíváncsi, hogy amikor igeként használjuk ezeket, akkor mi a különbség.
A study igeként általában magasabb szintű tanulásra utal. Én úgy tapasztaltam, hogy legalább középiskolában v. egyetemen történő tanulás - I studied at ... valahol.
Ha azt akarod kifejezni, hogy valamit megtanultál, akkor lehet mindkettő, de a study-t határozottabbnak érzem: I've studied the words - megtanultam a szavakat.
A learn-nek van egy olyan jelentése is, hogy "megtud", a study-nak olyan, hogy "tanulmányoz".
Emellett a study főnévként lehet "tanulmány", illetve "dolgozószoba" is.
Study: tanulmányokat folytat, áttanulmányoz, vizsgál, kutatási stb. témával foglalkozik
Learn: vmt tanul, megtanul, megtud vmt, értesül vmről
learn: tanulja, de nem feltétlen tudja.
study: tanulja és tudja is.
a study átfogó tanulás, tanulmány, ahogy azt már elöttem is írták. tehát pl. ha péknek/virágárusnak/pilótának/stb tanulsz az study
a learn meg konkrét dolog. pl. úszni, vizisízni, autót vezetni stb.
A study azt jelenti, hogy ülsz a könyv felett és tanulással töltöd az idődet.
A learn pedig maga a folyamat a fejedben, ami akár tanulásra fordított idő nélkül is lehet. (pl: Amikor elveszettem XY-t, megtanultam, hogy jobban kell értékelni a barátaimat. Itt a learn kell)
a study után mindig utána kell tenni hogy MIT tanultál.A learnél nem mindig szükséges.
A:What did you do yesterday?
B1:I studied English(hogy mit tanultál az ellmaradhatatlan)
B2: I learned.(itt nem fontos odatenni hogy mit)
study - tanulni
learn - megtanulni
Tehát ha tanultál, de még nem vizsgázhatsz belőle, akkor a study-t kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!