Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell kiejteni azt hogy...

Hogy kell kiejteni azt hogy "can't"? És azt hogy "chance"?

Figyelt kérdés

A tanáraim á-val ejtik mindkettőt, és már a barátaim is átvették tőlük. Kijavítanak, amikor [cent]-nek/ [csensz]-nek ejtem.

Vagy ez attól függ, hogy amerikai vagy brit akcentussal beszélek?

2016. máj. 6. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy írod.

Az Egyesült Királyságban mondják többnyire á-val, ilyen a past, a last és a bathroom is például, az Államokban pedig e-vel, persze nem teljesen, mert egy kicsit át van formálva. Erről linkelek egy videót.

Sajnálom, hogy nem hagyják, hogy úgy ejtsd ahogy neked tetszik, én speciel az amerikai akcentust preferálom.

[link]

2016. máj. 6. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Akcentus függő.

Nálunk sosem szóltak érte, a többség eleve az amerikai akcentust utánozza tekintve, hogy sorozatokból többet lehet tanulni, mint a tanároktól.

2016. máj. 6. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, akcentustól függ, hogy hogy ejtik. Magyarországon minden iskolában brit angolt tanítanak, tehát azt a nyelvtant, helyesírást, kiejtést kell ismerned, és ezért javítanak ki. Ha olyat mondasz, ami az amerikai angol nyelvtani szabályai szerint helyes, de a brit angol nyelvtan szerint meg nem, akkor is ki kell, hogy javítsanak. Bár ez nem mindig szokott nekik feltűnni. :D
2016. máj. 6. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Amerikában inkább cent és csensz, angliában cshansz, és chant
2016. máj. 6. 20:37
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem :D Akkor én is amcsi-utánzó leszek, e-vel nekem kényelmesebb ejteni. Valamiért általánosból is így maradt meg.

Köszi a válaszokat! :)

2016. máj. 6. 20:45
 6/7 anonim ***** válasza:
2016. máj. 6. 23:01
 7/7 anonim ***** válasza:
2016. máj. 6. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!