Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan kell kiejteni ennek a...

Hogyan kell kiejteni ennek a gyártónak a nevét? (Asus)

Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 08:44
 1/6 Zepney válasza:
Szerintem teljesen mindegy, mindenki máshogy ejti ki. Egy angol pl: 'Éjzösz'-nek ejti.. nekem pl. csak 'Azusz' :D
2016. ápr. 6. 08:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tudván azt, hogy a gyártó a Pegasus nevet választotta először, ám az már levédett volt, a szárnyas paci elejét levágva Asus-ra váltott.

Jómagam ezért egyszerűen Azusz-nak mondom, még -ha netán hibás is kiejtésem- ez miatt nem szóltam magamra.

2016. ápr. 6. 09:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Felénk mindenki Ázusznak mondja, hogy helyesen-e azt nem tudom.
2016. ápr. 6. 13:15
 4/6 acelsziv ***** válasza:
58%
3: Kb helyes. Az Ánusznál még mindig jobb :D
2016. ápr. 6. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Jellemző, hogy a külföldi nevek igazodnak az adott ország kiejtési szabályaihoz. Ez főként márkanevekre igaz, de színészek neveinél is előfordul.

Ebben az esetben nem lényeges az eredeti kiejtés vizsgálata, ha helyességről beszélünk. Azt kell megnézni, hogy adott anyanyelvi beszélők hogyan ejtik ki az adott szót. Mi magyarok vagyunk, tehát ez esetben az a mérvadó, ahogy a magyar anyanyelvi beszélők ejtik.

Márpedig mi Azusz-nak hívjuk (abban nincs konszenzus megfigyelésem szerint, hogy az "a" illetve "u" betű meghosszabbodik-e).

[link]

[link]

És most csak a nyest-et tudom idézni:

"Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják. Úgy helyes, ahogy mondják."

2016. ápr. 7. 13:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2016. ápr. 8. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!