Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol: I used to quarrel a...

Angol: I used to quarrel a lot with my mother (, ) who/whom I haven't seen for ages?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy így annyira nem egyértelmű, leírom tehát a variációkat még egyszer:

1.) I used to quarrel a lot with my mother, whom I haven't seen for ages.

2.) I used to quarrel a lot with my mother who I haven't seen for ages.

A nyelvvizsgás könyv szerint az első a helyes.

Két kérdésem is lenne. Elsőként az érdekel, hogy miért és milyen esetben kell kitenni a vesszőt az ilyen típusú mondatokban? A második pedig az, hogy itt mi a különbség a who és a whom között? Vagyis úgy értem, hogy nekem a who lett volna a logikus.

A válaszokat előre is köszönöm.

2016. máj. 1. 15:53
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

whom - akit (az anyám, AKIT évek óta nem láttam)

who - aki

Vessző akkor kell, ha tudjuk kiről van szó. Mivel anyja csak egy van az embernek, így világos kiről beszélünk, a vessző után tehát csak KIEGÉSZÍTŐ információ jön.

Vessző nincs, ha az infó SZÜKSÉGES a megértéshez

I raced to the door of the girl who never came out of her room. Odaszalattam annak a lánynak az ajtajához, aki mindig a szobájában marad.

Tehát több lány is van, több szobában, így nem tudnád eldönteni, melyikhez ment oda, ha nem magyarázná meg. Na itt nem kell vessző.

2016. máj. 1. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!