Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek mennyi nyelvet...

Szerintetek mennyi nyelvet kéne/illik beszélni?

Figyelt kérdés
Szerintetek hány nyelvet illik beszélni? Szerintem egy idegen nyelv elsajátítása a műveltség része. Jelenleg két nyelvet tanulok (német,angol). Ti hány nyelvet beszéltek? Mi a véleményetek?

2016. ápr. 5. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Egyet, legalabb, illik tudni. De minel tobbet tudsz, annal jobb. Baar, ezzel is lehet vitatkozni. Szerintem eleg 2-3 viszont, azokat nagyon jol. En spanyolul es angolul beszelek, a legjobban a spanyolt szeretem. Tanultam nemetet is, de az nagyon nem tetszett, es most franciat tanulok.
2016. ápr. 5. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nem illem kérdése. A nyelvtudás az ember érdeke.
2016. ápr. 5. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem illik tudni angolul, persze ha többet tudsz annál jobb.
2016. ápr. 5. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem először is illene mindenkinek a saját anyanyelvét rendesen beszélni - mert ez sajnálatos módon csak kevesekre jellemző.

Emellett egy-két idegen nyelvet sem ártana.

Én a magyar mellett németül tudok, és most tanulok angolul és oroszul.

2016. ápr. 5. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem minimum egyet alap. Mellé plusz egy nyelv nagy előny. Ennél több nyelv szerintem már nem feltétlenül jelent előnyt, persze nem is hátrány.

Az is számít, milyen szinten beszéled. Inkább egyet magas szinten, mint többet alig gagyogva.

Én angolul felsőfokon beszélek, héberül nagyon jól értek egyetemi szintű szövegeket is, a beszéd már döcögősebb, de azért amit akarom, azt el tudom mondani, az olvasással úgy vagyok, hogy ha nagyon kell, el tudok olvasni egy Harry Potter szintű könyvet, de nehéz és nem szórakoztat, az írás valamivel könnyebb, de a helyesírásom borzalmas. Emellett tanultam németül, valaha folyékonyan beszéltem, az egyik kedvenc tárgyam volt a suliban, de sajnos nem használom és elfelejtettem.

2016. ápr. 5. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha végre elfoglalják az országot akkor illik há,ámerikániul vagy szovjetül.még számításba jöhet a kinai,mangó nyelv vagymia rosseb.
2016. ápr. 5. 19:09
 7/8 Sunshinedoll ***** válasza:
63%

Szerintem meg baromi klasszista dolog a műveltséget nyelvekkel mérni. Egy átlagos amerikai semmilyen nyelvet nem beszél, ettől még lehet 2-3 diplomája. Aki nem angol nyelvterületen van, annak "ciki" nem beszélni idegen nyelvet, szimplán azért, mert annyira angol nyelv centrikus a világ (hála a gyarmatosításnak meg mindennek), hogy gyakorlatilag az akadémikus karrier elképzelhetetlen az angol nyelv ismerete nélkül. Sajnos nem mindenkinek van lehetősége nyelveket tanulni, ez nem jelenti azt, hogy az illető buta.

Én angolul beszélek folyékonyan, meg elég jól tudok németül és svédül.

2016. ápr. 6. 10:09
 8/8 Sunshinedoll ***** válasza:

semmilyen idegen nyelvet nem beszél * bocsi

Egy csomó amerikai ismerősöm van, akik tök jó egyetemeken végeztek, több diplomájuk van, orvosnak tanulnak, és nem beszélnek semmilyen más nyelvet, max akkor, ha nem amerikai szülőjük van, de általában az jellemző, hogy a szülei nyelvét is akadozva beszélik.

2016. ápr. 6. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!