Angol: ennél a feladatnál mi a helyes megoldás? És miért?
Walking home from the theatre ... .
it started to rain
the play wasn't mentioned
we got thirsty
it was mentioned that we had never seen such a good play
Én azt mondom, mind a 4 jó megoldás grammatikailag. Igazam van? Hiszen az igeidő-egyeztetések megfelelők.
Az igeidő-egyeztetés még csak oké, de az "it" meg a "play" nemigen sétálhatott hazafelé a színházból. :)
A harmadik a helyes az alany miatt.
1., nem értem, amit írsz.
nyelvtanilag mind helyes, de a 4. nagyon nehézkes és tényleg fura az egyeztetés. itt simán we mentioned... hangzana normálisan. biztos valami nyelvtanfanatikus angoltanár szadista agyszüleménye.
Bocsi, ha félreérthetően fejeztem ki magam. A mondatkezdésben nincs alany, két mondatrész alanya megegyezik és az a mondat befejezésében található, márpedig csak "mi" tudtunk hazafelé sétálni, az "it" nem és a "play" is nagyon ritkán szokott ilyesmit tenni.
Akkor lennének nyelvtanilag jók ezek a mondatbefejezések, ha valahogy hangzana a mondat:
- I was // We/They/You/ were walking home from the theatre when it start to rain.
- While we/they/you were walking home from the theatre, the play wasn't mentioned.
- Walking home from the theatre we got thirsty.
- While we were walking home from the theatre, it was mentioned...
ui.:
"itt simán we mentioned... hangzana normálisan."
Igen, de akkor két helyes megoldás lenne. ;) (szóval muszáj volt kitekerni:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!