Most mondanám ,h van vakabb legvakabb,de ha így elgondolkozok ranjta eléghülyén hangzik.
Anyám mintha valami olyat mondott volna, h vaksibb ...vagy lehet h azt csak ő tallta ki😄.Nemtudom....
A vak emberek nem látnak. Tudtommal nincs olyan vak ember, aki jobban látna a másik vak társától, ergo kevésbé lenne vak. Mintahogy süketebb sincs szerintem.
Ha képletesen értjük, arra én is a vaksi szót hallottam már, de fokozni szerintem azt sem szokták.
Nem szokták fokozni, de tényleg vannak a vakok között, akik vakabbak, és akik legvakabbak. Akinek 1% látásmaradványa van, az kevésbé vak, mint akinek fél százalék, a leginkább vakok pedig látásmaradvány nélküliek. Miért van rá szükséged? Nem jobb, ha a vaksi szót használod?
A vak szó két szófajba is beletartozik.
Utolsó!
Van csökkentlátó/gyengénlátó, aliglátó és vak.
Az első két kategória, tehát a vakon kívül, a többi, látássérült.
Akinek egy% látásmaradványa van, az az aliglátó. De ő is csak a gyakorlatban az, ugyanis orvosilag, papíron vaknak van nyilvánítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!