Magyarországon is használják a mazlag melléknevet?
Ezt a változatot eddig nem hallottam/olvastam sehol , főleg nem rendetlen, koszos, ápolatlan személlyel kapcsolatosan .
De a Magyarországon ismert "maszlag" szónak is negatív értelmet adnak , így feltehetőleg köze van a két változatnak egymáshoz. [link]
BringaManó! Köszönöm a hasznos választ, bár azt azóta sem értem, hogy nekem miért nem ad találatot, ha beírom a Google-ba és miért nem szerepel a Magyar Nyelv Értelmező Szótárában (8 kötetes) sem. A maszlag szó jelentését ismerem.
Na, de visszatérve a mazlagra. Elsősorban itt is a kopott, vásott, rendetlen öltözetű emberre értik, de ha valaki például silány, csapnivaló munkát végez, akkor mazlagkodik, mazlagol vagy az olyan háziasszonyra, aki a konyhájában nem tart rendet és tisztaságot. Itt is kihalófélben van, de azért még használják.
pedig ad találatot, ld.:
ha azt látod, hogy csupa "maszlag"-os találatot ad a google, akkor valószínűleg az van írv a lista fölé, hogy:
"Találatok a következőre: maszlag
Inkább erre szeretnék rákeresni: mazlag"
Ez azt jelenti, hogy a Google elgépelésre gyanakszik, és ezért inkább a maszlag találatait mutatja meg, de ha rákattintasz a mazlag-ra, akkor szívesen megmutatja azokat is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!