Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez helyesen németül?...

Hogy van ez helyesen németül? (Sajnálom ha valami rosszat írtam. )

Figyelt kérdés

valami rosszat szóval bántót vagy sértőt.

es tut mir leid wenn ich dir etwas schleckt geschrieben habe

az én tippen ez lenne de a schleckt-et vagy a falsch-ot is talán úgy lehet érteni hogy valamit helytelenül írtam bár így hogy ott a dir helyes a mondat?

2016. márc. 18. 02:01
 1/1 Rick Mave ***** válasza:

"etwas schlecht" vagy "etwas falsch" semmiképpen nem jó, ez kb. úgy hangzik, mintha magyarul azt mondanád, hogy "valami rossz írtam".

Irhatod azt pl.: "Es tut mir leid, wenn ich dir etwas Falsches geschrieben habe." (lényeges, hogy "etwas FalschES", és mindenképpen nagybetűvel!)

Ha ki akarod hangsúlyozni azt, hogy "bántót", akkor használd konkrétan ezt a szót, tehát: "Es tut mir leid, wenn ich dir etwas Verletzendes geschrieben habe."

(A "schlecht", ill. "Schlechtes" ide aligha illene. Man redet schlecht ÜBER jemanden, oder schreibt/sagt etwas Schlechtes über jemanden.)

2016. márc. 18. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!