Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Jó angolos tudna segíteni...

Vas Zsolt kérdése:

Jó angolos tudna segíteni hivatalos levél írásában? Ezeket kellene kifejteni : How long you have been studying Biology, Whether you have a pet / pets at home (if yes, what), What is / are you favourite wild animal (s) and why?

Figyelt kérdés

Kb.120 szavasnak kellene lennie!

Előre is köszönöm!

2016. márc. 13. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

1. Nem fogja senki megírni helyetted a házidat. (De ha megírod, akkor valószínűleg segít majd valaki kijavítani a nyelvtani hibákat.)

2. Honnan a fa$zból kéne tudnunk a választ ezekre a (rád vonatkozó) kérdésekre?

3. Az, hogy van-e háziállatod, nem hivatalos levél :D

2016. márc. 13. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi az a konkrét dolog, amit nem értesz? A levél úgy kezdődik, hogy megcímzed. Aztán Dear XY-nal megszólítod, leírod az első mondatba a leveled témáját (azért írok neked, hogy...), majd részletesen kifejted. A végére írod, hogy "várom szívélyes válaszát".

A végén pedig: "üdvözlettel" (a két tanult kifejezés egyikét használva), majd odaírod a neved.

2016. márc. 14. 15:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Közben jött egy levél a kérdezőtől:

"Nem az a lényeg h nekem milyen állatom van,senki nem fogja leellenőrizni,h igaz e!?

És igen,(tartalom nem számít) HIVATALOS levélben KELL megfogalmazni!!!

Ha Értelmeset nem tudsz írni akkor ne tedd,ez az oldal nem ilyen .....-nak van kitalálva!!!

Nem szeretem a ......,de legyél magadra büszke és nyugodtan dőlj hátra,h IGEN,Te mindent megtettél!!!

További szép napot!"

Szerintem elég értelmesen leírtam, hogy nem fogjuk megírni a házidat. De ha véletlenül mégis megírja helyetted valaki, teljesen nyilvánvaló lesz, hogy nem te írtad. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a tanár nem retardált.

Továbbá, hosszútávon jobban jársz, ha te írod meg a házid, neked kell ugyanis megtanulni angolul (dolgozatnál, érettséginél, állásinterjúnál, stb nem fogok beülni melléd, hogy megsúgjam a jó megoldást). Globalizáció van, ha nem beszélsz idegen nyelveket, akkor mehetsz közmunkára éhbérért. Ha megtanulsz angolul, akkor viszont kimehetsz Angliába mosogatni havi félmillió forintért :P

Úgyhogy most engedelmeddel büszke leszek magamra, és nyugodtan hátradőlök, abban a hitben, hogy megtettem mindent annak érdekében, hogy ne dögölj éhen 10 év múlva (neadjisten még a látóköröd is szélesedjen egy kicsit más nyelvek és kultúrák megismerésével).

Szép estét, és jó tanulást!

2016. márc. 14. 22:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát remélem ezek után senki nem fogja megírni neki a levelet, mert nagyon nem érdemli meg ez a majom
2016. márc. 15. 07:53
 5/5 anonim válasza:
Ember nekem akkor kellet ilyet írni mikor megkezdtem az angolt xdd Akkor ezek szerint én már 3.ban hivatalos levelekel foglalkoztam
2016. márc. 31. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!