Egy nő választhat második keresztnévnek férfi nevet?
Vannak országok, ahol a neved akár Asztalos Bányavízemelőszivattyútorony Pimpike Zokni is lehet.
Nálunk nő csak női nevet, férfi csak férfinevet kaphat, illetve vehet fel.
A férfinek döntő többségének van női változata.
Nem kamu, és a pszichológus szerint normális vagyok. Már amennyiben ha azt leszámítjuk hogy hajlamos vagyok a teátrális viselkedésre. Az iratokon meg egyébként is rajta van az ember neme, és nem is azt használnám.
De ha nem lehet, akkor milyen lehetőségeim vannak?
Azon kívül, amit írtam, más nincs.
Péter helyett Petra
Sándor helyett Szandra
és hasonlók
Hát esetemben csak egy plusz a-t kap, de nekem úgy már nem tetszik. Ami meglepő, mert a férfi nevek nagy része nem tetszik (kb.95%) sőt jó pártól a hideg ráz, a női neveknek viszont nagyjából a harmadát szépnek találom, és csak néhányat tartok a magam számára rossz hangzásúnak.
Mit mondjak, sem a Marcella, sem a Szilárda név nem vonzó számomra (fura módon a Viktória és az Alexandra igen), a Valentinával sem vagyok másképp. A-val teljesen más. Valentina. Pfuj. De azért elgondolkodok rajta. És nem a felköszöntés miatt (azér olyan troll nem vagyok), hanem egy férfi után, akit tisztelek.
A magyar történelemben egyet tudok, aki Lajos volt nő létére Kossuth után. Most nem ugrik be, ki volt az a szintén jól ismert személy, akinek a lánya lett Lajos.
Mi lenne konkrétan az a férfinév, amit szeretnél felvenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!