Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A természetes nyelvek közül...

A természetes nyelvek közül melyiket lehet a legrövidebb idő alatt elsajátítani?

Figyelt kérdés
2016. febr. 20. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
angol
2016. febr. 20. 13:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is az angolt, de nem azért, mert könnyebb, mint a többi, hanem mert több lehetőséged van gyakorolni és a legtöbb embernek van már legalább egy minimális szókincse. Bár az is igaz, hogy az elterjedtsége miatt mára az angol kicsit "lezüllött" (persze nem az irodalmi angolra gondolok, hanem az átlagos angol beszélő angoljára), elfogadottabbá váltak az egyszerűsödő szerkezetek, kifejezések.
2016. febr. 20. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a német sem nehezebb mint az angol. Ráadásul sok tekintetből sokkal jobban hasonlít a magyarhoz, mint az angol, így könnyebb megérteni a logikáját. Hasonló a szórend, sokkal kevesebb a kifejezés és a használt igeidők mint az angolban, és az egyes betűk is mindig ugyanazt a hangot jelölik.
2016. febr. 20. 15:47
 4/4 anonim válasza:

Egy magyar számára, úgy hogy még semmilyen más nyelvet nem tanult? Van kb. 5-6000 természetes nyelv a világon. Amelyik a legjobban hasonlít a magyarra, valószínűleg azt, nem tudom, ezt melyik lehet, sajnos nagyon keveset tudunk róluk? A kihalt nyelvek is számítanak?

Jól tetted fel a kérdést, ha idegen nyelv lenne, biztos az eszperantót mondtam volna.

Ha európai nyelvekről van szó, talán az olaszt gondolnám, ha minden nyelvhez egyforma segítség állna rendelkezésre. De a hozzáférhetőség szempontjából inkább az angol. Sok egyszerűség van benne, nincs magázás, könnyű az igeragozás, stb. A kiejtés nem könnyű, nem következik egyértelműen az írott formából, és van benne néhány nehezen kiejthető hang is. A német semmiképp. A kiejtés könnyű, logikus, de elég bonyolult a nyelvtana.

2016. febr. 20. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!