Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a "hajadon" szó?

Szesze kérdése:

Mit jelent a "hajadon" szó?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan lányt,aki még nem ment férjhez.
2010. márc. 30. 20:23
 2/10 A kérdező kommentje:
kosz
2010. márc. 30. 20:24
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Azt, hogy valami van a fejeden. Például "ott egy fehér galacsin a hajadon, szerencséd lesz"....
2010. márc. 30. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
A "hajdonfő" ből erdeztethető, vagyis akinek nincs bekötve a feje, vagyis nem házas
2010. márc. 30. 20:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Régen a nők, miután férjhez mentek elkezdtek kendőt hordani. Innen ered a bekötötték a fejét. Aki nem volt férjnél az hajadonfőtt volt. Nem hordott kendőt, tehát még lány volt.
2010. márc. 30. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Azt, hogy nem férjezett, vagyis lány, vagyis szűz.
2010. márc. 31. 13:09
 7/10 anonim ***** válasza:
nem hordott kendőt, mert nem volt férjnél. Én erre szavazok, mert így tudom én is.
2010. márc. 31. 19:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Azt, hogy nem férjezett, vagyis lány, vagyis szűz.

Vagyis szűz??? Hát ez azért a mai világban nem egészen így van, hogy még szűz.

2010. ápr. 1. 15:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Mai világban minek lenne szűz? De ha mondjuk egy kicsit távolabbra nézünk, Angliában, ahol Dianát megvizsgálták a házasság előtt, hogy valóban szűz-e, és pont ezért kellett Károlynak őt elvennie. És ez nem volt annyira távol 1980-81 talán. Nyilván kicsiben tök mindegy, de ahol nagy vagyon a tét és fontos, hogy ne essen szét a vagyon, ott fontos. Bár szerintem már Angliában is Vilmos azt vesz el akit akar.

DE az tény, ma nincs birtok, nincs vagyon amit egybe kell tartani. Ezért ma már nem kell szűzen férjhez menni.

De ma már egyébként is csak a kifejezés van, nem hordanak a férjes asszonyok sem kendőt.

2010. ápr. 2. 13:19
 10/10 anonim válasza:
A hajadont nem kizárólag az egyedülálló nőkre értjük. Az is hajadon, aki kapcsolatban van, de nincs férjnél.
2013. szept. 25. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!