Valóban a spanyol a legkönnyebb a nagyobb újlatin nyelvek közül?
Én olaszul, franciául és portugálul tanulok, ezek közül talán az olaszt mondanám a legkönnyebbnek a kiejtése miatt. A francia nyelvtant nem gondolnám nehezebbnek nála, de a kiejtés miatt összességében komplikáltabbnak mondanám. A portugált tartom a legkeményebb diónak, mind a nyelvtan, mind a kiejtés szempontjából (ráadásul milyen hatalmas különbségek vannak az európai és a brazil között!).
Azt olvastam, hogy a portugál és a spanyol eszméletlenül hasonlítanak egymásra (pl. 89%-os szókincsbéli egyezés), de a spanyol sokkal egyszerűbb nála. Mik erről a tapasztalatok?
En ezek kozul csak spanyolul beszelek,errol tudom leirni a tapasztalataimat.
Nehany osszetettebb nyelvtani anyagtol eltekintve valoban nem egy nehezen elsajatithato nyelv. Szerintem nagyon logikus,ha az elejen raall az agyad,a huzosabb reszeket is meg fogod tudni tanulni. Ezen kivul angolul es nemetul tudok,de egyertelmuen a spanyolt szeretem legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!