Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol "copycat" szónak van...

Az angol "copycat" szónak van bármi köze is a macskához? Tudom mit jelent csak azt nem értem miért copy-"cat"? A szó eredetére vezethető vissza?

Figyelt kérdés
2016. jan. 3. 01:06
 1/3 anonim válasza:

Szerintem ez csak véletlen. Magyarul is vannak szavak, melyek szétszedve értelmesek, mégsem számítanak összetett szónak.

Pl: szarvas, rádió

2016. jan. 3. 01:20
 2/3 anonim ***** válasza:

From Dustin Oakley:

I have been trying to find the origin of the term copycat.

Cat has been used to refer contemptibly to people at least as far back as Shakespeare's time ("A pox upon him for me, he’s more and more a Cat", in All’s Well That Ends Well. It was simply paired with copy to refer to someone who mimicked another's actions. Copycat made its first known appearance in writing in 1896: "I ain’t heard of a copy-cat this great many years..’twas a favorite term o’ my grandmother’s" in S. O. Jewett's Country of Pointed Firs.

Van tobb "cat" is. Pl. scaredy cat.

2016. jan. 3. 02:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Kis majom, esetleg mano.
2016. jan. 3. 05:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!