Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnék hatékonyan...

Hogyan tudnék hatékonyan németet gyakorolni?

Figyelt kérdés
Bővebben kifejtem: 13 éves vagyok, és csak iskolában tanulok németet, de az alapvető tudásom megvan, olyan szinten, hogy alapvető dolgokat ki tudok fejezni, tanultunk már rengeteg mindent, tehát úgy nagyjából értem amit mondanak, ha egyszerűb dolgokról van szó, de ettől függetlenül NAGYON gyér tudással rendelkezem, tehát az iskolán kívűl szeretném gyakorolni a nyelvet videókon, filmeken keresztül.A probléma a következő: Próbáltam youtube videókat nézni, de iszonyatosan hadarnak, sajnálatos módon szavakat sem tudok kivenni szinte, gondolkoztam feliratos filmeken(tehát német szinkron magyar felirat) szerintetek van ilyen kevés tudással értelme, vagy maximum az akcentusom fejlődne?(tehát a kiejtésem)Köszi ha végig olvastad, jó fej vagy!

2015. dec. 26. 18:49
 1/2 schamuelson ***** válasza:

Elsőként egy dicséret a hozzáállásodért! A Deutsch Welle honlapján az ingyenes online nyelvkurzusokat ajánlanám, többféle szint közül választhatsz. Illetve ezen az oldalon találsz egy olyan szolgáltatást (szintén ingyenes), hogy a napi híreket szépen, lassan, jól artikulálva olvassa fel a bemondó. Ami rendes tempóban 3-4 perc, azt úgy 7-8 perc alatt mondja el. Tehát a hallás utáni szövegértést lehet vele gyakorolni. Viszont 13 évesnek nem túl érdekfeszítő.

A filmeket is bátran ajánlom, viszont a német szinkronhoz ne a magyar feliratot válaszd! Inkább azt is állítsd németre. (Nekem az többet segített a megértésben, magyar feliratnál alig figyeltem a beszédre.)Esetleg olyan filmet keress, amit már láttál korábban magyar szinkronnal!

Khm, azt hiszem, az akcentus az valami más, és azt inkább elhagyni kellene egy idegen nyelv tanulásakor. És azt inkább beszéd gyakorlással lehet fejleszteni, nem pedig a hallgatással. Tudod, utánzás...

Naná, hogy érdemes kevés tudással is idegen nyelven filmet nézni! A kép, a cselekmény nagyon sokat segít a szereplők által mondottak megértésében. Fiatal, fogékony aggyal biztosan gyorsan fejlődsz majd.

(Végig olvastam, de nem emiatt tartom magam jófejnek. :) )

Még egy dolog eszembe jutott. Nem tudom, van-e elérhető közelségedben nagyobb könyvtár, ott biztosan találsz idegennyelvű - tehát német - könyveket is. Ne szégyelld, hogy mesét, gyerektörténetet választasz. Felnőtt fejjel kezdtem a németet tanulni, és első olvasmányom egy 12 éveseknek szóló kisregény volt gyerekekről meg valami titokzatos birkatolvajról. :) Aztán, ha valami nehezen értelmezhető mondatba, szófordulatba ütközöl, majd megkérdezed itt. Sok sikert!

2015. dec. 26. 20:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!Hosszú és kimerítő volt, az akcentusnál valójában nem a szó valódi értelmére gondoltam, hanem a kiejtésre inkább.Ezeket megpróbálom majd, köszi!
2015. dec. 27. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!