Tökéletesen beszélek angolul. Régóta tanulom, gördülékenyen megy, szinte gondolkodás nélkül tudok beszélni. A némettel az a probléma, hogy nem elég egymás mögé rakosgatni a szavakat, hanem állandóan meg kell állnom gondolkozni, először a névelőkön és a többes számokon, azután az eseteken, a szórenden, a birtokos névmásokon és a ragozásukon... meg lehet tanulni úgy, hogy mindez ösztönszerűen jöjjön, mint ahogy magyarban sem gondolkozunk, hogy milyen ragot teszünk a szó végére?
2010. márc. 24. 14:03
1/8 anonim válasza:
Ahogy az angolt. Előbb-utóbb itt is megtanulod a dolgokat, ás rááll az agyad. A névelőkkel nem szarozok, de az esetek nagy részében eltalálom, a mondatszerkezet meg már automatikusan így jön. Csak a gyakorlás, ennyi a titka :)
2010. márc. 24. 14:14
2/8 anonim válasza:
Iratkozz be egy pár hónapos tanfolyamra.
2010. márc. 24. 14:42
3/8 A kérdező kommentje:
Semmi értelme, ugyanis középsuliban tanulom:D
2010. márc. 24. 17:32
4/8 anonim válasza:
meg lehet tanulni, csak rengeteget kell foglalkozni vele. ha már középsuliban nagyon jól beszélsz angolul (csak egy jótanács, én a helyedben bármilyen szinten is beszéled az angolt, nem mondanám, hogy tökéletesen beszélek angolul, elhiszem, hogy magas szinten vagy és nem is csesztetni akarlak ezzel, csak ez úgy általában nem kelt jó benyomást az emberekben), akkor feltételezem neked könnyebben megy a nyelvtanulás, mint másoknak. ha foglalkozol vele és gyakorlod, egyszercsak azt fogod észrevenni, hogy mintha magától menne az egész (pedig nem, csak addigra már annyit foglalkoztál vele). de légy türelmes, az adott esetben egész hosszú ideig tart. sok sikert.
2010. márc. 24. 19:10
5/8 anonim válasza:
Meg is értem, hiszen már az angoltanulásod elején tudsz kevesebbet-többet kommunikálni, mintha németben gondolkodnánk. Én hajdanán, amit csak gondoltam, lefordítottam németre, és csak az alapszórendet figyeltem, a többit nem. Vagyis mondjál összetett mondatokat, a KATInál csak az alanyt és az állítmányt figyeltem, a többit csak beillesztettem a mondatba. Ha egy különös igét tanultam, amely eltér a magyar nyelvben megszokott kifejezésrendszerből, kitaláltam rá három példamondatot, amelyet meg is tudtam jegyezni. Nézz filmeket, ott a végződéssel nem törődnek, lenyomják azokat.
2010. ápr. 3. 13:59
6/8 anonim válasza:
A szavakat elég könnyen meg lehet tanulni, sok a magyarral közös eredetű vagy teljesen hasonló szó. A nyelvtant meg hanyagold eleinte, mert lehetetlen megtanulni. Majd ha a szavak mennek, idővel belejössz valamennyire a nyelvtanba is.
2010. ápr. 3. 22:56
7/8 anonim válasza:
A tegnapi nap folyamán nagyon sok hasznos tanács hangzott el a német nyelv tanulásával kapcsolatban. Én azért nem javasolnám, hogy a német nyelvben hanyagold a nyelvtant. Ha az ember bizonyos szerkezeteket sokszor használ, akkor azokat idővel már gondolkodás nélkül, automatikusan alkalmazza. Ezt nevezzük nyelvérzéknek. A nyelvérzék szép lassan alakul ki. Egyre nagyobb anyagrészekre terjed ki. Az nem egy veleszületett képesség, hanem mindenki sok tanulással, gyakorlással, nyelvhasználattal ki tudja alakítani. DE: ha rosszul használod azt, amit a nyelvtanhoz sorolhatunk, akkor rosszul rögződnek, automatizálódnak a dolgok. És ezt már nehezen fogod tudni kiküszöbölni. Ezért azt javasolom neked, hogy tanuld meg az alkalmazás szabályait is. Hidd el, meg lehet tanulni, egész könnyen, csak sajnos sok van belőlük. De végső soron a szabályok ismerete megkönnyíti majd a nyelvtanulásodat.
Ha valamilyen nyelvtani részt nem értesz, kérdezd meg pl. ezen a fórumon, és biztosan válaszolunk rá.
Üdvözlettel: Suzana Guoth
2010. ápr. 4. 09:37
8/8 anonim válasza:
Azzal nem értek egyet, hogy a németek maguk is elnyomnák a szóvégződéseket és a névelőket. Én azt tapasztaltam, hogy igenis fontos a 3 névelő helyes megtanulása és alkalmazása, mert ha die helyett der-t mondasz, az a németek számára zavaró lehet, mivel ez esetben mást jelent már a szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!