Mit jelent a "libsi" szó pontosan?
Nem találtam a szótárban. ( Nem, nem izgat, hogy "hülye vagyok és keresni sem tudok rendesen. Feltettem egy kérdést mert erre való az oldal :D )
A válaszokat köszönöm :3
Igen, a "libsi" az a "liberális", bár nem nevezném becézésnek. Habár lehetne becézés is, de a legtöbbször mégis inkább pejoratív kontextusban használatos.
Rokonszava a "libibolsi", ami a "liberálbolsevik" rövidülése.
Liberálist jelent.
A 4 válaszoló meg tipiskus...
"fontosak neki a humanista értékek"
Itt a migrációra célzol, gondolom.Aki bizony elakarja árasztani a kontinens idegenekkel, hogy "színesebb" legyen, az bizony libsi.A humanisták pedig stockholm szindrómások.
"és többre becsüli az életét és a megélhetését, mint a "haza" jellegű homályos eszméket"
Éljen a világállam, elvtárs?
Kommunista maszlag, amit a liberálisok átvettek.
"Ha netán még azzal sem törődik, hogy más emberek miben/kivel találják meg a boldogságuka"
Itt meg a homoszexualizására gondolsz, ugye?
Aki ezt támogatja az is libsi.Mégis milyen lenne, aki támogatja a homoszexuális extra jogokat?
A libsi a liberális és a bibsi összerántása. Szlenges gúnynév.
A "liberális" pedig koronként/kontinensenként/gazdasági és ideológiailag is mást jelent. Japánban is, az UK-ban is létezik "Liberális Demokrata Párt" nevű párt ugyanolyan névvel, totál mást hisznek és gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!