Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németből szeretnék középfokúzn...

Németből szeretnék középfokúzni, hogyan tudnék felkészülni rá?

Figyelt kérdés
Általános iskolában kötelező volt letenni az alapfokút, ezért az magas pontszámmal meglett. (95%) A középszintűre hogyan tudnék felkészülni esetleg valami gyakorló program, mint angolból a duolingo ?
2015. dec. 19. 14:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Beszélgess németekkel fb-n németül. :D
2015. dec. 31. 07:49
 2/2 anonim válasza:

Szia! Én így készültem:

-Sorozatot, dokumentumfilmeket néztem németül (lehetőség szerint feliratosan),

-PDF-ben letöltöttem már ismert könyveket németül, és azokat olvasgattam,

-Német nyelvtant lapozgattam (nem leülni bemagolni, mert úgy nagyon száraz!!)

-Anki nevű szótanuló programmal minden nap 30 szót tanultam,

Aztán amikor már úgy éreztem felkészültem, célirányosan olyan feladatokat oldottam meg ami a nyelvvizsgán/érettségin van. Töltöttem le előző évi feladatokat, plusz az OKTV feladatsoraiból is oldottam meg párat.

Szóbelire úgy készültem, hogy hangosan olvastam, hogy a kiejtésemen gyakoroljak, előre megadott kérdésekre hangosan válaszoltam, és random témákról beszéltem hangosan. Sajnos nem ez a legjobb módja, de nem állt senki a rendelkezésemre akivel németezhettem volna...

2016. ápr. 2. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!