Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az az Au pair?

Mi az az Au pair?

Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 12:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2%
Légikisérő ha jól tudom..
2010. márc. 23. 12:30
 2/14 anonim ***** válasza:
68%
Bébiszitter.
2010. márc. 23. 12:32
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Bébiszitter
2010. márc. 23. 12:49
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Helyesen: babysitter+házvezetőnő is egyben.

Segít tehát főzni, takarítani,stb..

2010. márc. 23. 12:57
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Bébiszitter,de egyben házvezetőnő szerűség is.))
2010. márc. 23. 13:08
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
az au-pair általában egy fiatal lány, aki külföldre megy, hogy megtanulja az ottani nyelvet és kultúrát. egy kisgyermekes családban segíti az anyukát, elviszi a gyermekeket az óvodába,iskolába, játszótérre és segít a háztartásban (nem takarító személyzet). ennek fejében az au-pair számára a család biztosít egy szobát házon belül, az ellátását, a betegbiztosítást, lehetőséget kell adjon, hogy az au-pair nyelvtanfolyamra járhasson és ezen kívül kap némi zsebpénzt.
2010. márc. 23. 13:08
 7/14 anonim válasza:
100%
Utolsó 13:08-nak igent mondok. Unokatestvérem Ausztriában van, vigyáz kisgyermekre, vele alszik, visz az óvodába, tanul német nyelvet.. :)
2010. márc. 23. 14:11
 8/14 anonim ***** válasza:
8%
Cseléd.
2010. márc. 23. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy cseléd!

Kb. az, aminek az utolsó előtti leirta; hozzátenném, hogy ma már fiatal fiúk is vállalhatnak "au pair" állást.

Az "au pair" francia kifejezés, ami (itt) azt jelenti, hogy "csere".

A nyelvtanulásért, (vagy egyéb, általában egyetemi tanulásért), ellátásért, lakásért és valami, általában igen kevés zsebpénzért cserébe vigyáz a gyermekekre, iskolába, sétatérre stb. viszi őket, és a körülöttük akadó háztartási munkákat is elvégzi. Ennek fejében a csaladdal étkezik, valamint sokszor nyaralasuk- és egyéb programmjukban is résztvesz.

Tehat szó sincs arról, hogy cseléd lenne. Vigyázni kell azonban, hogy munkaköre a szerződésnen pontosan le legyen fektetve, mint ahogy munka- és szabadideje is. Enélkül a család gyakran visszaél az "au pair" helyzetével, és többet követel, mint amennyi az eredeti kikötésban benne volt.

Jól meg lehet tanulni a nyelvet, mert a gyermekek jó "tanítók"!

Ha valaki tisztességes családhoz kerül, nagyon szép emlékei lesznek ezekről az időkről!

Én vagyok rá az élő tanú!

2010. márc. 23. 15:06
 10/14 anonim ***** válasza:
85%

Én egy másik "élő tanu" vagyok annak, hogy bizony cseléd!!!!

Velem még a követ is felsikáltatták minden nap kézzel!!

Ugyan úgy minden nap ki kellett takarítanom, és nem napi 1x, hanem egész nap.

És mikor beteg lettem, haza kellett jönnöm, mert a sürgősségiről és a korházból is kiraktak, mint macskát sz**ni.koszos 70 fontért

ott hagytam őket, elmentem más munkát nézni

2010. márc. 23. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!