Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik országokban beszélnek...

Melyik országokban beszélnek a legtöbben spanyolul?

Figyelt kérdés
várom a válaszokat
2010. márc. 22. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Spanyolország:)

Latin- Amerika: Costa Rica, Panamá, Cuba, stb.

2010. márc. 22. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

www.hu.wikipedia.org -> Spanyol nyelv

Tanulmányozd, hasznos...

2010. márc. 22. 20:09
 3/6 omadjoe válasza:

spanyolországban! de portugáliában, németországban, norvégiában, belgiumban, és olaszországban is voltam olyan helyen/helyeken ahol minden dolgozo, legalábbis nagyrésze jól beszél spanyolul. Azt hitték, h. én spanyol vok, mert spanyolrendszámú autóval közlekedtem. :D

de én azon lepődtem meg, h. rengeteg helyen magyarul tudtam intézni a dolgaimat, mert volt magyar származású dolgozo.

2010. márc. 22. 20:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Argentína Peru Chile Mexikó.
2010. márc. 22. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Spanyolországon túl a spanyol az amerikai kontinens legtöbb országának hivatalos nyelve – kivétel Kanada (angol és francia), USA (angol), Brazília (portugál), Suriname (holland) valamint Francia Guyana (francia).

Az Egyesült Államokban az angol mellett a spanyol a legelterjedtebb nyelv, kivált a déli államokban.

Afrikában Egyenlítői-Guinea államnyelve, s egészen az 1970-es évekig a Fülöp-szigeteknek is hivatalos nyelve volt a filippínó (tagalog) és az angol mellett, ahol kreol változata is kialakult (→chabacano nyelv).

Összes (anyanyelvi és második nyelvi) beszélőinek száma jelenleg 400 millió körülire becsülhető (az anyanyelvi beszélők száma egy 1986. évi felmérés szerint 322 299 171, második nyelvként használók száma 60 000 000). Ezzel a spanyol a beszélők számát tekintve (a kínai és az angol után) egyes források szerint a harmadik, más források szerint a második helyen szerepel a világ nyelveinek rangsorában.

2010. márc. 22. 20:17
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!!!

:D

2010. márc. 23. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!