Mi a különbség az amerikai és brit angol között?
amerikai angol
subway underground/metro
elevator lift
Kiejtésben és szavakban leginkább eltérőek.
Pl.:
Tube(ezt csak Londonban mondják)/underground
És valóban igaz, hogy Amerikában mindenki sokkal közvetlenebb, érdeklődőbb. Mi többször is voltunk már Amerikában, egyszer egy család meghívott vacsorára, csak mert a nő magyar származású volt. :D
+ az amerikai angolt szerintem sokkal könnyebb megérteni. (amerikai: szupörmarket/brit: szüpömaketh)
Az amerikai "angol" csak egy utánzat... :)
Én személy szerint nem szeretem. Az angliai angol az IGAZI, EREDETI angol és nekem sokkal jobban is tetszik mit az amcsi. Sokkal szebb hangzása van.
Nekem volt szerencsém kijutni amcsiba és sokak szájából kifejezetten ocsmányul hangzott az ottani angol és nagyon nehezen volt érthető. Persze nem mindenkiéből. Attól is függ kit hallasz beszélni, van akié könnyen érthetőbb. Brit angolnál is sokszor alig értem meg, van amikor meg sima ügy az egész... szóval elég furcsa.
Szerintem itt az érthetőség nem biztos, hogy attól függ, hogy az illető amerikai -e vagy brit.
Van mikor ezt értem jobban, van amikor a másikat.
Az amerikai angol egyáltalán nem "utánzat". Sőt, az sokkal eredetibb, jobban hasonlít a régi, Amerikába való kivándorlás előtti angolra. Ugyanis a mai brit angol olyan 250 éve alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!