Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség az amerikai és...

Mi a különbség az amerikai és brit angol között?

Figyelt kérdés
irnátok olyan szavakat/kifejezéseket amelyekben különbözik?
2010. márc. 22. 16:54
1 2
 11/16 anonim válasza:
74%
A kulonbseg az, hogy - szerintem - az amerikai erthetobb, es jobb.
2011. aug. 18. 03:53
 12/16 anonim válasza:

amerikai angol

subway underground/metro

elevator lift

2013. szept. 11. 15:11
 13/16 anonim válasza:

Kiejtésben és szavakban leginkább eltérőek.

Pl.:

Tube(ezt csak Londonban mondják)/underground

És valóban igaz, hogy Amerikában mindenki sokkal közvetlenebb, érdeklődőbb. Mi többször is voltunk már Amerikában, egyszer egy család meghívott vacsorára, csak mert a nő magyar származású volt. :D

+ az amerikai angolt szerintem sokkal könnyebb megérteni. (amerikai: szupörmarket/brit: szüpömaketh)

2014. febr. 6. 12:51
 14/16 anonim válasza:
Tudom már nem aktuális a téma, de igen az Amerikai sokkal érthetőbb, tisztább, a Brit nehezebb, tudom mert azt tanulom, felsőfokú nyelvvizsgára készülök. Beszélgettem mint Amerikai, mint Brit emberekkel, és azt tapasztaltam, hogy a Britek hadarnak, de rendesen, volt egy nagyon jó Brit haverom, amíg össze nem vesztünk, mert a leendő barátnője kissé rasszista volt, és a csávesz meg fülig bele volt zúgva, és mindent el hitt neki amit mondott rólam, de ez mellékes, vissza a témához. Szóval a Britek hadarnak, sokszor elharapják a szavak végét, de az Amerikaik annyira nem, sokkal könnyebb megérteni pl. Harry Potter Amerikaiban úgy hangzik ahogy írjuk de a Britek valahogy így mondják "Harry Pottah" az a "h" a "Pottah" végén is alig halható. Sok kiejtésbeli különbségük van, de ettől függetlenül megértik egymást, mondjuk anno ha tudtam volna hogy a Brit nehezebb, akkor lehet az Amerikait választom, de most már mindegy. :D
2015. máj. 2. 22:57
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Az amerikai "angol" csak egy utánzat... :)

Én személy szerint nem szeretem. Az angliai angol az IGAZI, EREDETI angol és nekem sokkal jobban is tetszik mit az amcsi. Sokkal szebb hangzása van.

Nekem volt szerencsém kijutni amcsiba és sokak szájából kifejezetten ocsmányul hangzott az ottani angol és nagyon nehezen volt érthető. Persze nem mindenkiéből. Attól is függ kit hallasz beszélni, van akié könnyen érthetőbb. Brit angolnál is sokszor alig értem meg, van amikor meg sima ügy az egész... szóval elég furcsa.

Szerintem itt az érthetőség nem biztos, hogy attól függ, hogy az illető amerikai -e vagy brit.

Van mikor ezt értem jobban, van amikor a másikat.

2016. aug. 10. 22:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Az amerikai angol egyáltalán nem "utánzat". Sőt, az sokkal eredetibb, jobban hasonlít a régi, Amerikába való kivándorlás előtti angolra. Ugyanis a mai brit angol olyan 250 éve alakult ki.

[link]

2018. febr. 15. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!