Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvvizsgát részesítes...

Milyen nyelvvizsgát részesítesz előnyben (pl. BME, TELC, stb. ), és miért?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalat (pozitív és negatív is) érdekel, ill. tanácsot is szívesen fogadnék az angol középfokú, komplex nyelvvizsgám letételéhez!
2010. márc. 21. 00:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy egy - vagy kétnyelvűt szeretnél, illetve hogy nyelvtanból vagy kommunikációs készségben vagy-e jobb

Kétnyelvűek között az ORIGO nyelvvizsga jó, csak erős nyelvtani tudás kell hozzá, meg fordítani is tudni kell. Egynyelvű (ahol angolul van minden) a BME vagy egy sima emelt szintű érettségi az, amit ajánlok. Itt jobban kell tudni fogalmazni, illetve a szövegértés nagyobb hangsúlyt kap. Én egyébként az egynyelvűt (emelt szintű érettségin) könnyebbnek találtam, de ahogy mondtam, ez nagyon személyfüggő.

2010. márc. 21. 04:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a legeslegjobb módszer, ha úgy szerzed meg a komplex nyelvvizsgát, hogy az ECL-en írásbelizel és a BME-n szóbelizel. Én sokáig szívtam azzal, hogy a TELC-en elbuktam a nyelvtan miatt, az ECL-en meg a rohadt nehéz magnó miatt. Folyamatosan buktam hol itt, hol ott. Aztán egy ismerős ajánlotta ezt a módszert, azóta szereztem elsőre 2 középfokút és valószínűleg sikerülni fog most az angol felső is.

De ha már választani kell egyet, akkor egyértelműen a BME-t mondom. Akár hányszor voltam, mindig ott voltak a legkedvesebbek és a legsegítőkészebbek, illetve a feladatok is messze a legkönnyebbek és leginkább magyar fejjel megírtak.

2010. márc. 21. 06:58
 3/9 anonim ***** válasza:
a DEXAM vizsga se rossz.
2010. márc. 21. 07:58
 4/9 anonim válasza:
Én az Euro-t ajánlom, nagyon jó! Jól vannak összeállítva a feladatok és barátságos a légkör is. Rengeteg próbafeladat van fent az oldalukon, azokat érdemes gyakorolni. ECL-re ne menj, főleg szóbelire ne, azok közül, akit ismerek, és oda ment, elsőre mindenkit meghúztak szóbelin! Elsőre én is ott szóbeliztem angolból, persze buktam, utána Euro-ra mentem és 90%-os lett!
2010. márc. 21. 08:15
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

Lehet olyat, hogy egyiket itt teszed, másikat ott teszed?

Én kétszer voltam BME-n írásbelizni (alap), de mindkétszer megszívtam. Aztán elmentem az Origóra, és ott sikerült. A BME-n van lyukas szöveg, amit magyarul sem tudok kitölteni, nem, hogy angolul.

2010. márc. 21. 08:51
 6/9 anonim ***** válasza:
én euro exam-en voltam. azt tudom ajánlani :) de volt a sulinkban tájékoztatója a bme-nek, és az is eléggé jól hangzott, lehet oda megyek felsőfokúra.
2010. márc. 21. 10:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Én TELCen voltam mint németből, mint angolból. Ide igazából jó logikai képesség kell, ha az nincs, akkor szívsz vele. Én a németre egy év alatt készültem föl, és nagyon jó lett a nyelvvizsgám, tehát az benne a jó, hogy a mintafeladatok alapján tényleg jól fel tudsz készülni. A vizsgabiztosak is korrektek voltak.

Ja, és egész Európában elismerik ezt a fajta nyelvvizsgát, ami fontos, ha szeretnél külföldre menni.

2010. márc. 21. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:
33%
--
2010. máj. 22. 19:05
 9/9 anonim válasza:
Én BME-n voltam, és jó tapasztalataim vannak, a vizsgáztatók nagyon rendesek voltak. Ugyanakkor nem ismerem a többit. Angol emelttel is lehet nyelvvizsgád, ha eléred a 60%-ot, ami nem olyan nehéz, de csak óvatosan, mert ha az a célod, hogy sok százalékod legyen, akkor készülj fel, mert nehezebb, mint a középszintű nyelvvizsga. Ezen az oldalon hasznos infokat találhatsz minden fajta nyelvvizsgáról: [link]
2010. máj. 25. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!