Angol felsőfok tesztkérdésben tudná. Tok segíteni?
A 3 mondat közül kéne kiválasztani azt az egyet,amelyik helytelen (nyelvtanilag vagy egyéb ok miatt).
a) How is it continued?
b) It's good to see how many growing populations are out there.
c) Is there a washing faciliy here?
Nekem mindegyik bűzlik kicsit, de elvileg csak az A rossz. Az oké,hogy annak inkább How does it continue-nak kéne lennie, de a b-ben a szórend zavar meg a populationS többesszáma. A 3. is olyan zavaros. A teszt Cambridge nyelvvizsgából van kiszedve, ezt anyanyelvűek kreálták. Ennek ellenére olyan katyvasz az egész...
Egyáltalán nem katyvasz. Jó mindkettő.
B) Jó látni mennyi növekvő kolónia van kint. - Ezt mondjuk érthetik hangyabolyokra, egy boly egy kolónia egy population. Azért találod furcsának mert hozzá vagy szokva hogy a population-t az emberekre mondják, abból meg általában csak egy van.
C) Van itt mosó részleg? - Ebben nem is értem, mi kivetni valót találtál, ez teljesen korrekt így angolul.
Ami nekem furcsa, hogy az A miért is rossz. Ugye általában szenvedő szerkezettel szokták használni sorozatok végén pl, hogy "to be continued". De mikor rákérdeznek, hogy hogy folytatódik a sorozat, akkor már nem szenvedő szerkezettel kérdezik, mint az A-ban. Emiatt nagyon cseles. Ezt szerintem angol nyelvtan tanulással nem is lehet eldönteni. Nekem is csak azért tűnik fel egyből, mert nagyon sok angol szöveget olvastam már és néztem filmet, és egyszerűen rosszul hangzik az A számomra, ha elolvasom.
Ez fel se tűnt nekem. Igen az a wild-os jó.
Ez is tök furcsa, mert ha nem pont 'out there' lenne, akkor simán oda kéne tenni a 'there'-t az 'are' elé, ahogy írod is. De szerintem a dupla 'there' is beleférne, amit írtál.
Szerintem a "b" válasz a helytelen.
(Le is írtad, hogy miért: a there is/there are szerkezetből kimaradt a there, aminek a függő kérdésben használ egyenes szórend miatt valóban az "are" előtt lenne a helye.
(Szerintem épp azért tették bele a mondatba az "out there" szókapcsolatot helyhatározóként, hogy erről eltereljék a figyelmet - biztos sokaknak furán, esetleg helytelenül hangzana a két "there" szó, pedig tényleg így lenne helyes:
"It's good to see how many growing populations are out there."
(Ugyanúgy, mint ahogy pl. helyes ez a mondat, amiben a két "there" szó két különböző jelentése szerepel:
'There is a bus stop over there.'
A facility szó megszámlálható, így a "c" mondattal sincs semmi gond, az első meg azért jó úgy, mert egyszerű jelen, de nem aktív, hanem passzív mondat (szenvedő szerkezet) - ugyanúgy, mint pl.:
How is cheese made? / How is time measured? etc.
"Nekem mindegyik bűzlik kicsit, de elvileg csak az A rossz"
A megoldókulcsban tényleg az "a" szerepel helytelenként, vagy te feltételezed, hogy az a rossz?
Bocs, az előbb elírtam (illetve a másolás után nem tettem be a there-t, ami a lényeg lett volna):
"It's good to see how many growing populations there are out there."
szerintem az A helytelen de sajnos nem tudom megmagyarazni hogy miert
Szerintem igy lenne jo a mondat:
- how is it being continued
- how is it going to be continued
- how will it continue
5-ös, szerintem ebbe a mondatba nem kell még egy there. Tény és való, kicsit nehéz kiigazodni a jelentésárnyalatokon, de ha megnézed ezt:
It's good to see how many guys were there.
- ugye ebbe se kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!