Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a LOL meg az XD?

Mit jelent a LOL meg az XD?

Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 15:38
 1/9 anonim válasza:
100%

LOL:

A LOL az internetes szlengben használt kifejezés, az angol laugh out loud (magyarul hangos nevetés) rövidítése.

XD:

A lúzerek gyakorta használt kifejezőeszköze. Egy röhögéstől kereszbe álló szemű embert hivatott ábrázolni, de valójában csak a használója értelmi szintjére enged (nem épp pozitív jelleggel) következtetni.

2010. márc. 16. 15:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2010. márc. 16. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
LOL OMGXD
2010. márc. 16. 16:03
 4/9 anonim válasza:

Szerintem az xD-t nem csupán a lúzerek szokták használni.

Ha például Msn-en vagy E-mailben hangoztatni akarod, hogy valamit komlyoan viccesnek találsz, mi mást tudnál írni..? Én így gondolom... (:

2010. márc. 16. 16:52
 5/9 anonim válasza:
73%

mára már nem is olyan utópisztikus a Mézga féle Köbüki beszéd; Itt Köbüki kapcs ford

de én kicsit szánalmasnak tartom hogy a fiatalok "beszélgetése, ismerkedése" ideáig fajult;

- Hi

- ki?

- én

- XD

- ok

- na csá

Én sosem cseteltem udvarlás helyett, mert azért ha személyesen rám mosolyog egy csodaszép lány az nem ér fel a világ összes "XD"-jével sem :)

2010. márc. 16. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:
'8:15, most épp azt írtad, hogy a moslygás nem ér semmit. :P
2010. márc. 16. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Volt már ilyen kérdés, nem is egy. Az XD-t, nem csak lúzerek használják. Eredetileg a japánok, és az animefanok használták, de szépen elterjedt. Egyébként a South Parkban is szoktak ilyen fejet vágni. >_<
2010. márc. 17. 11:26
 8/9 anonim válasza:

xD <<< annyit tesz pl amikor az életben is fetrengessz a röhögéstöl

^^ <<< Anime fanok és japán stilusirányzat képviselöi használják elöszeretettel ami kb azt jelenti mind a mangákban amikor a lányok kedvesen mosolyognak

LOL <<< még több nevetés / sok nevetés / stb. ki minek forditja

OMG <<< Oh, my god!

WTF <<< What the F*ck

és a lista folytatódik, igazából szlengek, vagy ha úgy tetszik röviditések, és nem csak a lúzerek nyelvezete....

Jómagam is használom, mégsem érzem magam lúzernek, nem mellesleg én már láttam igencsak inteligens, tanult embert is használni ezen szlengeket, és megkell mondjam, nem itélem el,azért nem, mert ez úgyanugy szöveg.

2010. márc. 23. 23:31
 9/9 FAKESZmester válasza:
^^ <--- erre a jelre nemhinném h animerajongók használják mert énis használom és nemvagyok az jó kis jel jol kitudod magad fejezni vele mint ezekkel a jelekkel= -.-, :) :D <--- csak elterjedt az h sokan akkoris irják ezt a vigyorgos jelet amikor igazábol nemis gondol rá kevesen vannak akik tényleg akkor használják
2010. szept. 11. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!