Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik mondat a helyes?

Melyik mondat a helyes?

Figyelt kérdés

"Sometimes friendships are born IN the street" vagy "Sometimes friendships are born ON the street"?

Mi a különbség a kettő között?

2015. okt. 9. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Nem vagyok annyira profi angolból, de szerintem ugyanaz a különbség, mint magyar nyelvben.

Ha az utcán, az azt jelenti, hogy konkrétan az utcán: azok között születnek barátságok, akik ott korzóznak, lejárnak a térre vagy ott életvitelszerűen ott vannak pl. újságárus, hajléktalan, utcagyerek, rendőrjárőr, nepper, prosti stb.

Ha pedig az utcában, akkor az azt jelenti, hogy az utcában lakó emberek körében. Szerintem.

2015. okt. 9. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk annak idején Trevor úgy magyarázta, hogy Angliában, a jellegzetes angol házak közti "keskeny" utcák miatt alakult úgy, hogy 'in the street', míg Amerikában, a tágas terek miatt nincs meg ez az "in" érzés, és lett 'on the street'. Igaz vagy sem, nem tudom, de nekem logikusan hangzik.
2015. okt. 9. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

# 2

Érdekes, amit írsz. Ezek szerint sem a brit, sem az amerikai angol nem tesz olyanféle különbséget, amit az 1-ben írtam?

2015. okt. 9. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ezt az ott élőktől kellene megkérdezni. Trevor waleszi (velszi?) volt, ha akkor felmerül, amit írtál... de így, nem tudom.
2015. okt. 9. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!