A siketnema jelbeszed minden nyelven ugyan az?
Figyelt kérdés
Ugy erten hogy peldaul az igen/yes/ja stb ugyan azzal az egy jellel fejezik ki. Ha igen akkor gyakorlatilag egy pl angol es egy magyar siketnema eltudna 'beszelgetni' jelnyelven? Remelem nem hulyeseg amit kerdezek csak tokre erdekel2015. okt. 5. 16:41
1/4 anonim válasza:
Nem hülyeség a kérdés, ne viccelj :)
És nem, nem ugyanaz, nyelvenként változó a jelnyelv is.
2/4 A kérdező kommentje:
Ohh ertem koszonom. Pedig azt hittem valami full okos dolgot talaltam ki:D
2015. okt. 5. 17:39
3/4 anonim válasza:
Sőt, nem csak nyelvenként változik. Magyarországon négy intézetben tanítják, ezért négy külön "tájszólást" beszélnek, attól függően, hogy ki kitől tanult. Persze megértik egymást, de nem teljesen ugyanúgy jelelnek.
4/4 anonim válasza:
Előző: hét, azaz 7 intézet van siket (nem siketnéma, mert az sértő) gyerekek számára, ennyi nyelvjárása van a magyar jelnyelvnek. Egy magyar siket és egy osztrák nagyjából megérti egymást, mert sok a hasonló jel. Az angollal azonban már nehezebb, ott már a képszerűségre és a nonverbális kommunikációra is kell támaszkodni, de végül is alap dolgokban megy a megértés. Ezért hozták létre a nemzetközi jelnyelvet, amit mindenki megtanul, aki benne van a nemzetközi életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!