A gall és a gael egy nyelvnek számít?
Mindkét nyelv kelta nyelv.
A gall nyelvet Galliában (a mai Franciaország-Belgium-É-Olaszország) beszélték, mára kihalt.
A gael nyelvet a Brit szigeteken beszélik a mai napig, két változata van, a skót gael és az ír gael.
A két nyelv elnevezése valószínűleg közös tőről fakad.
További érdekesség: A Biblia tartalmazza Szent Pál galatákhoz írt levelét. A galaták szintén kelták voltak, az egyik Kisázsiában élő csoportjuk. A terület ókori elnevezése Galatia volt. A mai Isztambul Galata nevű városrésze is az ő nevüket őrizte meg.
# 4
Mi van veled, miért fáj ennyire a válasz?
# 4
Ja már látom, a 0% miatt. Hidd el, nem én pontoztalak le. Bár hülyeséget írtál, az tény.
Engem nem erdekelnek az ilyen $-ok kiosztasa, mert kritikat csak altalam elismert emberektol fogadok el. Felre ertettel ... csak ugy mint a wikipedia hitelesseget es a kerdes fontossagat.
En egyszeru kerdesre egyszeru valaszt adtam. Egyaltalan nem hulyeseget beszeltem benne.
Te viszont ne hidd, hogy azert mert sokat beszelsz, ezzel tobbet is mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!