Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A gall és a gael egy nyelvnek...

Sandra989 kérdése:

A gall és a gael egy nyelvnek számít?

Figyelt kérdés

2015. szept. 7. 09:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. szept. 7. 09:16
 2/12 anonim ***** válasza:
25%
Az egyik francia, a masik skot
2015. szept. 7. 09:40
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Mindkét nyelv kelta nyelv.

A gall nyelvet Galliában (a mai Franciaország-Belgium-É-Olaszország) beszélték, mára kihalt.

A gael nyelvet a Brit szigeteken beszélik a mai napig, két változata van, a skót gael és az ír gael.

[link]

A két nyelv elnevezése valószínűleg közös tőről fakad.

További érdekesség: A Biblia tartalmazza Szent Pál galatákhoz írt levelét. A galaták szintén kelták voltak, az egyik Kisázsiában élő csoportjuk. A terület ókori elnevezése Galatia volt. A mai Isztambul Galata nevű városrésze is az ő nevüket őrizte meg.

2015. szept. 7. 10:58
 4/12 anonim ***** válasza:
A kerdes arrol szolt (nemes egyszeruseggel), hogy azonosak-e ezek a nyelvek es nem a szarmazasara akart rajonni a kerdezo ... ha mar a keltakrol kell tudomanyos baromsagokat olvasni, akkor minden nyelv egy torol fakad, adam/evatol.
2015. szept. 7. 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:
Azt is jo lenne tudni (csak azert mert mindenki csak a wikipediaig jut el tudomanyaiban), hogy a wikipediat a sima emberek irjak (te+en) es messze allnak a tudomanyos hitelessegtol. Jo oldal persze es sok mindent meglehet tudni belole, de csak tajekoztato jellegu.
2015. szept. 7. 11:56
 6/12 anonim ***** válasza:

# 4

Mi van veled, miért fáj ennyire a válasz?

2015. szept. 7. 11:58
 7/12 anonim ***** válasza:

# 4

Ja már látom, a 0% miatt. Hidd el, nem én pontoztalak le. Bár hülyeséget írtál, az tény.

2015. szept. 7. 11:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Engem nem erdekelnek az ilyen $-ok kiosztasa, mert kritikat csak altalam elismert emberektol fogadok el. Felre ertettel ... csak ugy mint a wikipedia hitelesseget es a kerdes fontossagat.

En egyszeru kerdesre egyszeru valaszt adtam. Egyaltalan nem hulyeseget beszeltem benne.

Te viszont ne hidd, hogy azert mert sokat beszelsz, ezzel tobbet is mondasz.

2015. szept. 7. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:
$=%
2015. szept. 7. 12:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Valojaban Te ugyan azt mondtad, csak a wikipediaval peldalozva bovebben probaltad kifejezni magad, hogy hihetobb legyel.
2015. szept. 7. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!