A kubai spanyol nyelv sok orosz és román jövevényszót használ? Román nyelvtudással el lehet boldogulni Kubában?
Figyelt kérdés
2015. aug. 17. 16:47
1/6 anonim válasza:
Ugyan mar!
Mi koze lenne az oroszhoz es a romanhoz?
Harom hivatalos nyelve a kreol, angol es spanyol.
2/6 anonim válasza:
Kubában a spanyol nyelv úgynevezett ibero-román változatát beszélik, és sok kubainak a régi testvéri kapcsolatok miatt ettől füģgetlenül is már-már második anyanyelve a román. Autókölcsönző, zöldséges, hotel recepciója, játékbarlang, sztriptízbár, hasisültetvény, szigorított fegyház - bárhova vetődsz is Kubában, románul mindenhol gond nélkül fogsz tudni boldogulni!
3/6 anonim válasza:
Az iberoromán arra utal, hogy a rómaiak nyelvének tehát a patinás az Ibériában használt változatából alakult ki. A román nyelvvel a spanyol rokon, de nem ugyanaz, szóval ha elkezded románul beszélni Kubában nem fognak megértése, de egy erős romántudással könnyebb lesz megtanulni spanyolul.
4/6 anonim válasza:
Patinás helyett latint akartam írni. Hülye autocorrect.
5/6 anonim válasza:
Hát, a szigorított fegyházban biztos elboldogulnál ... bármely nyelvvel. (az egyik válaszolónak) De a románnal annyit se, mint a magyarral, mivel Cubában sokkal többen tudnak magyarul, mint románul!!!! Maga a kérdés is abszurd és nagy fokú tájékozatlanságra utal!!!!
6/6 anonim válasza:
Azt nem mondom,hogy el lehet boldogulni,de szerintem kezdd el tanulgatni a spanyolt.Mivel ez is újlatin nyelv,mint a román (igaz hogy ha jól tudom,a spanyol nyugati újlatin,a román keleti),talán könnyebb lesz.
Ha az alapdolgokat megtanulod spanyolul,a semmitől az is több.És valamennyit csak segít a román nyelvtudásod.Szerintem neked még mindig könnyebb,mint annak aki egy újlatin nyelvet se beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!