Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nagyon félek, mit tegyek hogy...

Nagyon félek, mit tegyek hogy sikerüljön?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Most augusztusban lesz az angol írásbeli vizsgán angolból, középfokon. Gyakoroltam 16tesztet,77,71,86,87 ilyen eredmények születtek, a leveleim szinte mindig max. pontosak voltak. Viszont az olvasásban, 10-15hibám volt mindig ilyen 24-28/40.és ettől félek hogy megbukok.Mit tegyek?
2015. júl. 27. 01:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Olvass olyan dolgokat angolul a neten, amik érdekelnek - bármit, ami nem tanulással vagy feladatokkal kapcsolatos (illuminati összeesküvés elméletet, Sonic fanfictiont, fitness blogokat; bármit, ami érdekel :D) Ez sokat segít az olvasott szövegértésed fejlesztésében + még valamennyire az agyad is ki tudod kapcsolni.

A vizsga előtti 1-2 napban pedig gondolj arra, hogy mostmár nem érdemes paráznod, mert amit tudtál, megtettél, szóval nem rajtad múlik a siker... Vizsgákon úgyis csodákra képes az emberi agy, szóval ha gyakorlásnál még nem is érzed magad olyan jónak, élesben teljesen más leszel...

Én tavaly tettem le emelt angol érettségit 5ösre, de úgy, hogy annyi volt a gyakorlás, hogy felirat nélkül néztem a sorozatjaimat, és kiolvastam angolul egy könyvet, pedig előtte 1 évvel angol fakultáción majdnem megvágtak :D (az azelőtti évben viszont középszinten lett 5ös az előrehozott érettségim belőle... Mondom: a vizsga jót tesz az agy teljesítményének :D)

2015. júl. 27. 06:03
 2/3 anonim ***** válasza:

"mit tegyek, hogy sikerüljön?"

Hát először is hagyd abba a félést :-) De komolyan... Csak lazán...

A fiam jól tanuló, csupa 5-ös osztálytársai 8.-ban sokkal rosszabb szintfelmérőt írtak a középiskolai felvételihez, mint a kevésbé jól tanuló fiam. Mert náluk ott volt a teljesítménykényszer, hogy MUSZÁJ jól megírni.

A félelem nagy gátló erő :-( most úgy őszintén: mi történik, ha nem sikerül? Összedől a világ? NEM! Max még egyszer el kell menned...

Nekem sem sikerült elsőre a spanyol középfok, mert a magnós szövegértés szóbelin igen kemény volt. Elmentem még egyszer és a kutya nem tudja, hogy hányszor voltam, mert a papír ugyanúgy a kezemben van, s nem szerepel rajta, hányadszor voltam. A végeredmény a lényeg.

Szóval ne görcsölj, csak lazán :-) Inkább azt mondogasd magadnak: a legjobbat fogom kihozni magamból, meg tudom csinálni :-)

Addig meg olvass sokat, pl. feliratos filmeket, ahol gyorsan kell olvasni - ezzel is edzed magad :-)

2015. júl. 27. 08:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Biztos sikerülni fog. Én is azt látom, hogy míg eljut az ember a vizsgáig, az nehezebb, mint a vizsga. Nálam jogosítványnál volt ez. Mindenki izgul (fél).
2015. júl. 27. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!