Milyen német szlengek, kifejezések vagy szófordulatok vannak, amikről az iskolában nem tanítanak?
Idén szeretnék cserediákot fogadni, de egy német anyanyelvű tinédzser, akármilyen jólnevelt is, nem úgy beszél, mint a tankönyvekben.
Gondolom ezzel senkinek nem mondok újat.
Egy ideje beszélgetünk neten, és pl. mindig azt írja, hogy: Ja, okay.
És nekem meg olyan érzésem van, mintha nem érdekelné, mit mondok. Néha így kezd egy mondatot is...ha kérdezek valamit, akkor is ez az első szava...
Vagy.: kérdeztem valamit erre így kezte: Ich würde sagen... Az magyarul annyit tesz: Mondanám... de ez kicsit bunkón hangzik. ,,Mondanám, hogy .... de mégsem..."??
Szóval, aki ismer ilyen "átvitt értelemben" használatos kifejezéseket, amiket gyakran használnak, de nem szó szerint fordítandók, legyen szíves kisegíteni!
Köszönöm!
Ich würd sagn, dass...
Nein: nö, né
Ja: jo, aha, yes
Bar en csak csunya azavakat tudok, azokat nem szeretnem bemutatni neked.
De pl ha valaki azt mondja Scheisse, ugyanugy jelenti,a franca, a fenebe
De amufy ezt nem tudod irasban begyakorolni, nezz nemet szinkronu filmet, mert kiejtesben es irasban a nemet teljesen mas(szlengben is)
"Mondanám... de ez kicsit bunkón hangzik"
Mintha magyarul nem mondanánk ezerszer pontosan ugyanígy.
- Szerinted szőrös az a kutya?
- Én azt mondanám, ez nem is kutya, hanem prérifarkas.
- Mikorra végzünk?
- Én azt mondanám, úgy 8 körülre.
Az "ich würde sagen" egyáltalán nem bunkó, ez a "szerintem" megfelelője, amikor valaki a véleményét fejezi ki, de nem biztos az igazában 100%-ig.
Amikor "Ja, okay"-t mond, lehet, hogy tényleg kicsit untatod.
Nehéz így random szófordulatokat mondani, nekem is csak azóta vannak meg, hogy ideköltöztem.
De ha szeretnél párat:
"Sorry, ich hab's nicht gecheckt('gecsekkt')-bocsi, nem esett le rögtön, mire gondolsz
"Mach's gut."- elköszönésnél a "légy jó" megfelelője
"Mann" - nal szoktak nyomatékosítani pl. Mann, war es krass. = Öcsém! Ez durva volt.
Olvasgasd ezt az oldalt. Ha valami nem meg, írhatsz privátot, elmagyarázom. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!