Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol szavak megismerése...

Angol szavak megismerése online [BBC, CNN stb]?

Figyelt kérdés
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek ha a BBC és CNN oldalain olvasgatom az angol cikkeket és azokat a szavakat kiírogatom és megtanulom amiket nem ismerek, annak van értelme? Mármint az angol nyelvtannal még egy picit hadilábon állok de nagyjából ki tudom magamat helyesen fejezni, az egyetlen gondom hogy sok, a hétköznapi életben használatos szót nem ismerek, és arra gondoltam ott gyakori szavakat használnak. Válaszokat köszi :)

2015. jún. 16. 17:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hallgatni több értelme van, de az olvasás sem rossz. A lényeg, hogy mindig tudj valamit társítani mellé: hang vagy szöveg mellé képet. Néhány szót kiszótárazol, a nyelvtan pedig nagyjából a helyére kerül, ha sokat használod az angolt.

Sokan belegebednek a nyelvtanba, pedig szerintem nem ez a leghatékonyabb nyelvtanulási mód. Sokkal inkább az aktív használat, és az aktív odafigyelés.

2015. jún. 16. 17:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ ment a zöld! :-)
2015. jún. 16. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is csináltam,de többféle témakörben.

Pl: utazás,természet,politika,tudomány ilyesmik. Ami hiányzik belőlük azokat megtalálhatod romantikus könyvekben stb.

De jobb,ha már elértél egy szintet,hogy angol felirattal kezded nézni a filmeket, valamint olyan műsorokat nézel,ahol szépen,lassan beszélnek.

Pár hasznos link:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=KEOWMeNkb6g

2015. jún. 16. 19:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Igen, a sorozatokat mint pl: Odaát,Hannibal,Arrow,Flash stb csak angol felirattal szoktam nézni, és ott furcsa mód ha valami szót nem ismerek, a szövegkörnyezet miatt kitalálom hogy mi is az... ez az ami nagyon tetszik :D Neked is ment a zöld és köszi :)
2015. jún. 17. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!