Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Arab nyelvtanulás online?

Arab nyelvtanulás online?

Figyelt kérdés
El szeretnék kezdeni arabul tanulni, mint harmadik nyelv. (angol és német után). Vagy ami még szóba jöhet az az orosz. Melyik a nehezebb és melyik éri meg jobban? És hol lehet arabul online tanulni? Köszönöm szépen!

2015. márc. 4. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

tanultam arabul. számomra nagyon nehéz volt. többek között a következők miatt:

1. majd' minden betűnek 4 alakja van (szó elei, közepi, végi és egy önálló)

2. a mellékjeleket (a magánhangzók kb felét) csak a szótárban és a Koránban teszik ki, ami nagyon megnehezíti az olvasását. végülis nem tudod kibetűzni a szavakat, hiába betűírás, mert a felét lehagyják.

3. a betűk nagyon kétértelműek is lehetnek (pl. egyiknél a pont fent, a másiknál lent van)

4. nagyrészt a tanított arab a hivatalos arab, ami egy középkori nyelv, és országról országra különböző variánsai vannak, amely a kiejtést is nagyban érintheti. (pl. hivatalos arabban a "toll" szó jelentése "kalem", de a szíriai arabban "elem")

5. néhány hangot nehéz kihallani (2 fata d, t)

6. nem hasonlít egyetlen európai nyelvre sem, és a nemzetközinek hitt szavak 90%-nak van autentikus arab megfelelője

ettől függetlenül egy szép és gazdag nyelv, amire ha valaki ráérez, akkor sok öröme lehet benne

2015. márc. 4. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
58%
tanítsd engem németül és cserebe tanítalak arabul mivel arab vagyok :)
2015. márc. 8. 19:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Én tanultam, és hidd el, amiket az első felsorolt, azok messze nem a legnehezebbek benne, mert utána még jönnek olyan finomságok, mint az igeragozás :D
2015. márc. 9. 00:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Én arab vagyok, ha kell, tudok segíteni!
2015. márc. 16. 15:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia, hogy tudnál segíteni?
2015. márc. 16. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!