Az ANGOL nyelvnek leáldozóban van?
Pár évtized alatt "olyan fontos" nyelv lett,hogy még az is megérti az alapokat,aki életébe bele se nézett egy angolkönyvbe sem. Viszont én úgyérzem,hogy ez már nem sokáig fog tartani,hiába tanulják a világon egy csomóan. Egyre nagyobb a kereslet a keleti,nyelvekre,és egyre kevesebb az angolul tanulók száma. Nem adok az angol nyelvnek 10 évnél többet,és elkezd hanyatlani.
Azt sem értem,miért kellett hirtelen mindenki számára kötelezővé tenni. Ez csak eltaszít egy rakatnyi embert attól,hogy megtanulja,köztük engem is például. A nyelvérzékem jó,de egyszerűen képtelen vagyok az angolra jó szórakozásként tekinteni, mivel ráerőltetik az emberekre. Szerintem sokakat ez is taszít,hogy csakazért is olyan nyelvet tanulnak,ami nekik tetszik.
Bár nekem sem kedvenc idegen nyelvem az angol, azt el kell ismernem, hogy szinte bármely témából a magyar szövegek többszörösét írták le angolul. Az angol Wikipédia cikkeinek száma közelít az 5 millió felé, a magyarnak viszont alig több, mint 300 ezer cikke van. Kérdező, mi érdekel? Olvass utána angolul!
Továbbá: egyáltalán nem egy használhatatlan nyelvet sóztak rád, hanem a leghasznosabb nyelvet, ami nélkül semmilyen szakmában sem tudnál elhelyezkedni. Ez nem az egyházi iskolák latinja, vagy a szocializmus orosza.
Az angol nem hanyattlik. Itthon és a legtöbb országban kötelező idegennyelv. A számítástechnika latinja. Világnyelv, ezért kötelező. Még Keleten is tanulják, ha már szóbajött. A japánok, kínaiak rengeteg pénzt és időt ölnek bele. És nem hisztiznek miatta, mint a magyarok.
Akinek nem tetszik vagy nem fekszik az angol, az tanuljon iskola után mást. Lehet válogatni. Mindenkinek más nyelvcsalád jön be. Pl. a japán a magyarok számára könnyű kiejtés, a kínai a kevés nyelvtan, az olasz a dallamosság, a német pedig a munkavállalás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!