Lehet valaki Magyarként ENSZ-tolmács?
Lehet.
Az EU minden tagországának vannak tolmácsai minden nyelvről minden nyelvre, de olyan szinten kell tudni a tolmácsolt nyelvet, hogy szinkronfordítást tudj produkálni.
Ez olyan koncentráltságot kíván (és olyan fárasztó), hogy a fordítók - általában - kétóránként váltják egymást az ülések, konferenciák alkalmával.
Ne keverjük össze az EU tolmácsokat, az ENSZ tolmácsokkal, illetve a fordítókat se a tolmácsokkal (első válaszolónak)
Én úgy tudom, hogy ENSZ tolmács csak a hivatalos nyelveknek anyanyelvi beszélője lehet, azonban fordító lehet más is.
A feltétel, hogy a diplomádat azon a nyelven kell végezned, ami a főnyelved ("anyanyelved")lesz, vagyis az ENSZ hivatalos nyelveinek egyikén.
Egyébként engem is érdekel ez a téma, szóval bárki bármilyen hasznos infóval tud szolgálni az írjon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!