Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehet valaki Magyarként...

Lehet valaki Magyarként ENSZ-tolmács?

Figyelt kérdés
Felmerült bennem ez a kérdés, mivel az ENSZ-nek hat hivatalos nyelve van, és az szervezet tolmácsainak a feladata, hogy e nyelvek között tolmácsoljanak, általában úgy, hogy az idegen nyelvről tolmácsol a saját anyanyelvére. Ezt írják a honlapjukon. Szóval akkor tulajdonképpen ha valaki nem anyanyelvi beszélője ezeknek a nyelveknek, akkor ő eleve hátránnyal indul. Tehát a kérdésem, hogy ezek ellenére lehet-e valaki Magyarként ENSZ tolmács, és esetleg volt-e már rá példa?

2015. máj. 16. 22:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet.

Az EU minden tagországának vannak tolmácsai minden nyelvről minden nyelvre, de olyan szinten kell tudni a tolmácsolt nyelvet, hogy szinkronfordítást tudj produkálni.

Ez olyan koncentráltságot kíván (és olyan fárasztó), hogy a fordítók - általában - kétóránként váltják egymást az ülések, konferenciák alkalmával.

2015. máj. 17. 08:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Semmi akadálya. Meg kell pályázni a pozíciót.
2015. máj. 18. 17:42
 3/3 anonim válasza:

Ne keverjük össze az EU tolmácsokat, az ENSZ tolmácsokkal, illetve a fordítókat se a tolmácsokkal (első válaszolónak)

Én úgy tudom, hogy ENSZ tolmács csak a hivatalos nyelveknek anyanyelvi beszélője lehet, azonban fordító lehet más is.

A feltétel, hogy a diplomádat azon a nyelven kell végezned, ami a főnyelved ("anyanyelved")lesz, vagyis az ENSZ hivatalos nyelveinek egyikén.

Egyébként engem is érdekel ez a téma, szóval bárki bármilyen hasznos infóval tud szolgálni az írjon :)

2015. nov. 13. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!