Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Cigány szavak lentebb, mit...

Cigány szavak lentebb, mit jelentenek?

Figyelt kérdés

savó

szoszi

devla

raj

della

kárszeg

Csalava

devla

károm

della

gempa

gádzsó

sünbáló

dígi

Csiri-biri

ganaj

csalava

manolé

Rinyós

sukár

capcara

markec

Az Irigy Hónaljmirigy együttes "Nincs fuxa jáj" című számában hangzanak el, bár nem biztos, hogy ezt mondják.

Itt találtam meg a szöveget:

[link]

Köszönöm, ha lefordítjátok, amit lehet!

2015. ápr. 17. 06:54
1 2
 11/16 anonim válasza:

Savó = a "zsámó"-ra hasonlito magyar szo, remelem a jelenteset nem kell leirnom :D csak kerestek egy szot ami ugy hangzik mint a zsamo, egyebkent a szovegben semmi jelentosege, elvegre ez egy parodiavideo enberek! :D

A della valamelyik orszagnak a penzneme (nem ugrik be melyiknek de utana lehet keresni) eredetileg, de altalaban szlengkent hasznaljuk a penzre

Kárszeg pedig ferfi nemiszervet jelent, börtönszleng, ha beirod gugliba 150000 talalatot ad ki ra ami ugyanezt irja :D

2016. aug. 9. 14:12
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

Amúgy fogalmam sincs, mi az a zsamo, zsámó?!

2016. aug. 9. 14:50
 13/16 anonim ***** válasza:
77%
A capcara orosz eredetű szó, azt jelenti valamit elvenni, ellopni.
2016. dec. 11. 16:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. dec. 11. 20:25
 15/16 anonim válasza:
Cappcara lopás
2021. aug. 28. 15:22
 16/16 anonim ***** válasza:
A capcara valóban lopást jelent. A börtönszlengben alakult ki a szó, a szocializmusban alkalmazták a munkahelyről engedély nélküli hazacsempészésre is. Én először cafcaraként hallottam, ez nyilván egy változat (a p-ből f lett).
nov. 28. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!