Az alábbi skót vagy író szavak magyar jelentését keresném?
Sajnos hiába keresem a kétnyelvű szótárakban, sehol nincs. Eleve nem tudom, hogy miért van ennyi összevonás. Például: "A trooper lad cam'here last nicht" Eleve nem értem, mivel a nicht német szó. "Wi'ridin he was weary" Ez is mi akar lenni nem tudom. További szavak kiragadva egy dalszövegből: bricht, bonnie, heich, heid, muckle, baith, noo,, doon aside, oor, , curnel, "ilka beat", curnel, wee, cloakie, boo, , maun, haud, ousenbairn, heather. Az alábbi szavak egy dalszövegben fordulnak elő, amit most teljes egészében itt nem idézhetek.
További szavak: armics, ascale, sprat, pagnacious, fastinate, rowl.
Kíváncsi vagyok, vajon van-e itt hozzáértő. Egyáltalán milyen nyelv ez, amiből a legtöbb szót idéztem? Ír? Skót? Walesi? Köszönöm szépen annak, aki veszi a fáradtságot.
A trooper lad came here last night.
Ez miért lenne skót vagy ír?
Kedves Válaszolók!
Köszönöm szépen. A "Trooper lad cam'here last nicht"-et írtam. A "ncht" nem igazán angol szó, hanem német és az összevonás is furcsa, mivel a came-ből ki van hagyva az e betű, ezért gondoltam, hogy skót vagy valami más dialektus.
Gondolom erről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=nlNH-xoIEjY
A neten mindenütt kelta zeneként hivatkoznak rá. Esetleg dobj egy kommentet a videó alá, hátha ott valaki tud egy mai angol átiratot hozzá.
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen. Kicsit félreértelmeztem, amit írtál. Így most már megvan. Az összevonást értem természetesen, hiszen a zenében sokat használják, viszont az írott nyelvből szerintem és angol tanárok szerint is ma már kiszorult.
A régies szavak jelentésének nyilván le lehetne ásni a mélyére.
Kedves Válaszoló!
Nem arról a youtube videóról van szó. Sajnos viszont amire én gondoltam nem tudom kitől származik, csak a magyar verziót a Méz együttes Taste the Fairy dala.
Skót szavak, vagy angol szavak "skótul írva". Itt tudod őket lefordítani (angolra):
www.dsl.ac.uk
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen. Rengeteget segítettél. Szinte az összes szót megtaláltam. Jó éjszakát Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!