A skótok afféle "nyugati magyarok"?
Én úgy látom, hogy a skót kultúra sok mindenben hasonlít a magyarra. Ők is nagyon hasonlítanak a körülöttük élő népekre (angolok, írek) ahogy mi a kultúránk se különbözik sokban például a szlováktól, mégis élesen elhatárolódnak tőlük, ahogy mi is. Morcosak, spórolósak és erősen hazafiasak, akárcsak mi. Szeretik a szabadságot és a függetlenséget, a tavaly őszi függetlenségi népszavazás majdnem nyert.
Nekik is megvan a saját "trianonjuk", amikor a 18. században bekebelezte őket Nagy-Britannia, és sokan a mai napig siratják, hogy ez történt.
A magyarok inkább a franciák meg az oroszok keverékei, ami a mentalitást illeti.
Franciaországon azon kevés nyugati ország, amely ragaszkodik az egykori nagyságához.Emiatt is, a volt gyarmatait nagyon kihasználja.
Oroszország szintén ragaszkodik a nagyságához.
Magyarország meg ragaszkodna, ha tehetné :)
A franciák magukon kívül senkit sem szeretnek, igen sok a szélsőjobboldali meg ultranacionalista is köztük, csak úgy, mint a magyaroknál.
Elmész Franciaországba és azt tapasztalod, hogy nem akar angolul beszélni a francia, pedig tud, csak nem akarja "lealacsonyodni" egy angol ajkú szintjére.
Hogy hasonlítanak a környező népekre, de próbálják őrizni saját kultúrájukat, hazafiasak, szeretik a szabadságot és megvannak a történelmi sérelmeik, elbántak velük a nagyhatalmak, ez szinte bármelyik népre elmondható.
Ebben még például az írek, finnek, osztrákok, csehek, lengyelek, szlovákok, magyarok, horvátok, szerbek, bolgárok, görögök, törökök, kurdok, grúzok, örmények is hasonlítanak.
Ezt a franciák nem hajlandóak angolul beszélni dolgot nem tudom ki kezdte el terjeszteni..
Mikor először voltam Franciaországban és alig tudtam franciául, ők erőltették, hogy angolul beszéljünk.Hiába kérdeztem/ kértem valamit franciául angolul válaszoltak.
Kezdjük azzal, hogy eredeti, kelta-gyökerű skót kultúra nem létezik. Az angolok tettek róla, hogy megszüntessék.
A nyelvet már el is felejtették, csak néhány csökevény maradt belőle, ami emlékeztet, hogy valaha volt egy skót nyelv.
Erősen hazafias, mi?Azért szavaztak az unió mellett a tavaly ősszel.Nagyon hazafias, függetlenségpárti népről beszélhetünk, valóban.
Ha már erőltetett párhuzamokat keresel, inkább az íreket lehetne venni, de ők se sokban hasonlítanak ránk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!