Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van az alábbi szöveg...

Hogy van az alábbi szöveg helyesen magyarul?

Figyelt kérdés

Nagyjából értem, hogy mi van leírva, de nem tudom, hogy jól e fordítom. Aki szán rá nekem egy kis időt annak nagyon szépen köszönöm!

Motion detection is a process of confirming a change in position of an object relative to its

surroundings or the change in the surroundings relative to an object [1]. It has paramount

importance in any vision based detection and tracking system. Throughout the last couple of

decades, several techniques have been introduced to accomplish this task effectively. However,

there is no perfect system or method which can overcome the various problems that are faced

during detection. The difficulties are generally associated with lighting condition of the

surrounding, illumination of the object itself which is to be detected, speed of its movement or the

type of object.

2015. ápr. 6. 20:20
 1/1 anonim válasza:

Nem lesz tökéletesen magyaros fordítás, de azért megpróbálom:

A mozgás érzékelés egy folyamat, amely bizonyítja egy tárgy helyzetének megváltozását a környezetéhez képest, vagy a környezet változását a tárgyhoz képest. Kiemelkedő fontossága van bármely látáson alapuló érzékelésben vagy nyomkövetésben. Az elmúlt néhány évtized során számos olyan eljárás került bemutatásra, amely ezt a feladatot nagy hatással (hatékonyan) teljesíti. Habár, nincs tökéletes rendszer vagy módszer, amely felülkerekedik a problémákon, amelyekkel az érzékelés közben szembesülünk. A nehézségek általában a környezet fény viszonyaival, a vizsgálandó tárgy saját világításával, a mozgásának a sebességével és a tárgy típusával vannak kapcsolatban.

2015. ápr. 27. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!