Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet éri meg tanulni?

Melyik nyelvet éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Angolul és németül beszélek. Nagyon jó a nyelvérzékem, 15 éves vagyok. Gondolkodtam a spanyolon, de nem nagyon tetszik és minden negyedik ember beszéli szerintem...inkább valami egzotikus nyelvet szeretnék, indonéz/filipino, valami szláv nyelv, orosz/horvát/bosnyák/szerb/bolgár, valami afrikai, szuahéli/afrikaans, vagy valami Közel-Keleti, héber/arab/perzsa.

Kérdés hogy mennyire éri meg. Melyik a legkeresettebb? Gondolom amelyiket kevesen választják idegen nyelvként. Segítenétek? Fontos lenne, mivel szeretek nyelveket tanulni, de nem tudok dönteni, mert nem kizárólag csak hobbiból szeretném.

2015. márc. 12. 21:17
1 2
 1/13 anonim válasza:
71%
Orosz.
2015. márc. 12. 21:34
 2/13 Norbi777 válasza:
0%
Angolt, majdnam minden országban beszélik magyarán világnyelv, ha külföldre elutazol egy jó angol tudással megértenek.
2015. márc. 12. 21:36
 3/13 Norbi777 válasza:
0%
angol mellett nem nagyon kell más de ha sok az idôd, olasz
2015. márc. 12. 21:40
 4/13 anonim válasza:
2015. márc. 12. 21:43
 5/13 A kérdező kommentje:

#1: az orosz is elég gyakori nem?

#2: mint mondtam, angolul beszélek

#3: kétlem, hogy felesleges lenne nyelvet tanulni, de az olasz szép nyelv, köszi!

#4: köszönöm, nagyon hasznos cikk volt!

2015. márc. 12. 21:52
 6/13 anonim ***** válasza:
Az eddigiek mellet az orosz-francia lenne jo valasztas. A spanyol es olasz akkor legyen, ha meg belefer. Egzotikus nyelvekbol meg foleg azok erik meg, akikbol sok az illegalis bevandorlo. Egy jo tolmacs hozzajuk kincset er! :)
2015. márc. 12. 21:56
 7/13 A kérdező kommentje:

Utolsó: köszönöm, akkor elgondolkodom az oroszon.

De az egzotikus nyelvekkel való mondatodra tudnál egy példát írni? Honnan jön a sok bevándorló?

2015. márc. 12. 22:09
 8/13 anonim válasza:

Ha szerbet tanulsz akkor egyből a horvátot is megtanulod! :)

Nagyon kevés külömbség van. Én tudok szerbül és mikor horvátba voltunk simán elbeszélgettünk az ottaniakkal, csak a gond hogy a 2 nemzet között elég nagy a konfliktus ezért csak óvatossan, nem akárkivel lehet beszélni, mert baj lehet belőlle! :)

az igazság az hogy a szláv nyelvek hasonlóak, ha egyik megy, kis tovább tanulással megtanulhatod a másikat is! :)

mondjuk filmekbe ha van orosz, akkor néhány szavat onnan is meg lehet érteni ha nagyon oda figyelsz, bár ez nem elég a kommunikációhoz! :)

Szerintem az Olasz és az orosz lenne jó (én is ezeket szeretném még megtanulni), viszont ha tényleg jó vagy ebbe, akkor ne álj meg, tanulj minnél több nyelvet! Nem számit, hogy Sokan vagy épp kevesen használják. Nem lesz bajod ha sok nyelvet tudsz! :)

2015. márc. 12. 23:54
 9/13 anonim válasza:
100%

Szerbet a világért sem tanulj, sosem fogod hasznát venni, miért mennél el egy még magyarországtól is tönkrementebb országba? Élve meg úgysem engednek haza.

Tanulj Németet, azt már garant megérné

2015. márc. 13. 06:00
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es válaszoló, szegény kérdező már leírta, hogy beszél németül. Miért nem szokás rendesen elolvasni a kérdést?

Én a franciát, olaszt és oroszt javaslom, szerintem ezek mindhárman elég jól hasznosíthatóak. Igaz, hogy népszerűek, de nem hinném, hogy felső szinten olyan sokat beszélnék Magyarországon, mint az angolt és a németet.

Ázsiai nyelvek közül a japánt és a kínait, esetleg a koreait gondolnám praktikusabbnak, sokkal könnyebben hasznosítható ez a tudás, mint pl az indonéz.

2015. márc. 13. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!