Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Volt már olyan, hogy egy szót...

Volt már olyan, hogy egy szót rosszul használtál? (más jelentésben)?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:
volt
2010. febr. 12. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Egészen biztos, hogy volt, de most egyetlen egy példa nem jut az eszembe.
2010. febr. 13. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Nézz szét itt a GYK-n és biztos találsz 5 perc alatt néhány olyan választ, amelyekben egyelőre helyett folyamatosan egyeNlőrét írnak...
2010. febr. 13. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:
egyszer azt mondtam véletlenül hogy x program kompetens y dologgal.... persze kompatibilisre gondoltam. :)
2010. febr. 18. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen. Azt mondtam, hogy a lónak hosszú farka van.
2011. jan. 5. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Én szinte minden nap ezt teszem.
2011. jan. 6. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen. Németül nagyon gyakran összekeverek hasonlónak tűnő szavakat, vagy más értelemben használom, vagy "alkalomhoz" nem illő módon próbálom kifejezni magam.

Magyarul pedig az idegen eredetű szavak jelentésével nem mindig vagyok tisztában, de azért kiszaladnak a számon. Sajnos nem mindig a megfelelő szövegkörnyezetben. :P

A "kompatibilis-kompetens" páros, nekem is mumus, úgy mint az egyik hozzászóló is említette. ;)

És a toldalékokat szoktam néha helytelenül használni, de ez olyan elemi hiba, hogy valaki mindig felhívja rá a figyelmemet. (pedig úgy vigyázok, és mégis becsúszik a hiba, ha gyorsan beszélek)

2011. jan. 6. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!