Francia vagy német? Melyik a könnyebben megtanulható nyelv és melyikkel érek többet?
A franciát ugyan 20 millióval többen beszélik, mint a németet, de mégis azért gondolom, hogy a német sokkal hasznosabb, mert Németország sokkal fontosabb, mint Franciaország, valamint Svájc fő nyelve is a német, ami a világ egyik legbefolyásosabb országa. Valamint, itt van a szomszédunkban Ausztria is.:)
A franciát csak pár afrikai ország miatt beszélik többen, azok azonban semmit sem számítanak.:D
Attól függ, hogy NEKED egyáltalán melyik tetszik/melyik könnyebb. Én a franciát választottam, mert a német sosem volt szimpatikus, az olyan... izé nyelv számomra... Meg ahogy hallom a többi osztálytársamtól, az angol után a német rémálom (és amúgy, a német után az angol felüdülés :D
A kiejtéssel meg lehet barátkozni (mármint a franciában), én már második éve tanulom, és már teljesen ,,kiszámitható". Igeidőkkel sajnos, hivatalosan még nem találkoztam, de nem hiszem, hogy több van belőle, mint a németben, és itt is van olyan, amit szinte soha nem használnak.
Szóval... Szerintem azt válaszd, amelyik szimpatikusabb, mert mindkettő kb. ugyan olyan szinten áll (hol az egyik könnyebb, hogy a másik nehezebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!