Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Francia vagy német? Melyik a...

Francia vagy német? Melyik a könnyebben megtanulható nyelv és melyikkel érek többet?

Figyelt kérdés
Jövőre gimibe fogok járni, és gondolkozom,hogy melyiket válasszam második nyelvként,de nem tudom.
2010. febr. 7. 20:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%
Válaszd az oroszt!!
2010. febr. 13. 17:28
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
A francia az egyik legnehezebb nyelv, de szerintem a legszebb is. A német csúnya, mekegős, horkolós.. Na nem. Én a helyedben a franciát választanám.
2010. febr. 13. 23:00
 13/14 anonim ***** válasza:

A franciát ugyan 20 millióval többen beszélik, mint a németet, de mégis azért gondolom, hogy a német sokkal hasznosabb, mert Németország sokkal fontosabb, mint Franciaország, valamint Svájc fő nyelve is a német, ami a világ egyik legbefolyásosabb országa. Valamint, itt van a szomszédunkban Ausztria is.:)

A franciát csak pár afrikai ország miatt beszélik többen, azok azonban semmit sem számítanak.:D

2010. szept. 12. 21:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy NEKED egyáltalán melyik tetszik/melyik könnyebb. Én a franciát választottam, mert a német sosem volt szimpatikus, az olyan... izé nyelv számomra... Meg ahogy hallom a többi osztálytársamtól, az angol után a német rémálom (és amúgy, a német után az angol felüdülés :D

A kiejtéssel meg lehet barátkozni (mármint a franciában), én már második éve tanulom, és már teljesen ,,kiszámitható". Igeidőkkel sajnos, hivatalosan még nem találkoztam, de nem hiszem, hogy több van belőle, mint a németben, és itt is van olyan, amit szinte soha nem használnak.

Szóval... Szerintem azt válaszd, amelyik szimpatikusabb, mert mindkettő kb. ugyan olyan szinten áll (hol az egyik könnyebb, hogy a másik nehezebb)

2011. jan. 25. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!