Francia vagy német? Melyik a könnyebben megtanulható nyelv és melyikkel érek többet?
Nem létezik igazából könnyű nyelv (kivéve talán az esperantót). Midnen nyelv megtanulásásval többet érsz, de rajtad múlik, mire fogod használni. Mert pl. bizonyos terüelten ez vagy az a hasznosabb, másrészról viszont az egyetemen mindkettőt elfogadják stb...
Nézz utána a két nyelvnek, és válaszd azt, amelyik jobban tetszik.
Ha csak az a kritériumod, hogy melyik könnyebb, akkor egyértelműen a német.
A német egy "kockanyelv" - megtanulsz egy csomó szabályt, pár ezer szót, és már tudsz is németül. Az erős igék ragozásával, illetve a főnevek nemeivel és többes számú alakjaival akadnak csak gondok, semmi egyébbel. Összesen hat igeidő van, ebből három nagyon ritkán használt, így marad egy múlt, egy jelen és egy jövő, tehát még azon sem nagyon kell gondolkoznod, hogy ami a magyarban jövő, az a németben milyen jövő stb.
A francia nyelv egészen más. A nyelvtani nemekkel itt is akadnak gondok (persze itt csak kettő van, nem három, mint a németben, de ez mennyit könnyít rajta?), sőt, a kiejtés is okozhat gondokat (nem annyira rakoncátlanok a kiejtés szabályai, mint az angolban, de nem is oly egyszerűek, mint a németben vagy a magyarban). És, ha ez még nem volna elég, rengeteg igeidő van, és sosem mindegy, melyiket használod.
Így tehát egyértelműen a németet fogod jobban bírni. Ha azonban nem csak az számít, hogy mennyire nehéz nyelv, hanem mondjuk szépsége, csengése is, akkor mindjárt más a leányzó fekvése. Úgy már inkább a franciát ajánlom. Sok sikert!
szerintem a némettel többre mész.
a mi sulinkban is lehetett választani 4 nyelv közül de 90%-ban mindenki angolt, németet vagy spanyolt választott.
a többi 10% volt a francia és az olasz
Én is így voltam vele 2 éve, nem tudtam dönteni. De a németet és simán keverem az angollal ezért inkább a franciát választottam. Nagyon könnyű és logikus nyelv ez is, bár mindenhez egy jó tanár kell különbem már az elején vége az egésznek.
Mellesleg a francia mint második nyelvem jobban megy mint az angol. Így abból fogok érettségizni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!